To je to što me zanima!

Dario Šarić ih je sve oduševio: Kako sam pobijedio Ameriku...

Uzeo sam stvari u svoje ruke i zabio polaganje za četiri razlike, prisjetio se Šarić utakmice za selekciju juniora Svijeta. Mladi 'mrav' briljirao je protiv momčadi SAD-a
Vidi originalni članak

Dok su ostali uglavnom gledali samo kako napumpati statistiku, Šarić se na Nike Hoops Summitu istaknuo i skokovima i dodavanjima. Smatraju ga ponajvećim potencijalom za NBA ligu.

- Bilo je dobro, dečki su super, bila je dobra zezancija i izvan terena... Za razliku od prošle godine, nametnuli smo svoju igru, na koju se oni nisu mogli priviknuti te smo zasluženo dobili - ispričao je Dario Šarić vrativši se iz Portlanda, gdje je drugu godinu zaredom igrao za Svijet protiv SAD-a u susretu najboljih mladih košarkaša.

Zabio je 13 poena, uhvatio 14 skokova, što je rekord tog natjecanja, te podijelio pet asistencija. Upravo je dodavanjima najviše oduševio jer većina igrača na takvoj utakmici gleda samo kako će zabiti. A Dario je zabijao kad je bilo najvažnije.

- U ključnom trenutku sam preuzeo stvari u svoje ruke i zabio polaganje za četiri razlike. Onda smo se obranili, skočili u napadu, a Kanađanin je zabio tricu i riješio utakmicu - prisjetio se Šarić subotnje utakmice, koju je Svijet dobio 84-75. Bila je to tek četvrta pobjeda Svijeta u 15 utakmica.

- Amerikanci nisu imali rješenja za našu obranu, pogotovo zonu - objašnjava Šarić.

Nije čuo puno komplimenata jer skauti ne smiju komentirati nastupe igrača, no zato su ga stručnjaci nahvalili na Twitteru.

“Šutira bolje od očekivanog, ima sjajnu kontrolu tijela, vrlo je talentiran”, “Wiggins, Šarić i Bennett najveći su potencijali za NBA” ili “Ima impresivnu kombinaciju vještina za svoju visinu” samo su neki od komentara.

Kratak sažetak Šarićevog nastupa za selekciju Svijeta možete pogledati OVDJE.

Ostajem do kraja sezone, onda ću vidjeti što dalje

Protiv Cibone Šarić je odigrao 32 minute.

- Dolaskom trenera Brajkovića dobio sam samopouzdanje i sigurnost na terenu. Ostat ću u Zagrebu do kraja sezone pa s obitelji odlučiti što dalje - kaže Dario.

  • Slušalice Rođendan je proslavio u Portlandu i na dar dobio slušalice od slavnog repera Dr. Drea
Idi na 24sata

Komentari 17

  • ronaldo-united 12.04.2012.

    Sve najbolje od srca

  • mufccrof 12.04.2012.

    igrao sam protiv ovog momka prije 3 godina ,i tad je bilo bolji od svih za 10 klasa najmanje :D

  • Consigliere 12.04.2012.

    prekrasan decko, jednostavan i za svoje godine izuzetno zrela osoba.. nadam se Dario kako ces odabrati pravi put.. ja kao Hrvat cak ne bih imao nista protiv tvog odlaska recimo u Partizan gdje sjajno rade s mladim igracima, s 21-22 godine ti bi bio kalibar za ALL STAR u NBA-u... Sretno mladicu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare