To je to što me zanima!

Dario Silva, golgeter koji bez noge i dalje zabija!

Urugvajcu Dariju Silvi su nakon nesreće umjesto noge stavili protezu, ali on i dalje zabija golove. Nedavno je bivši igrač Pompeya zabio dva gola
Vidi originalni članak

Ugovor s Portsmouthom mu je istekao, razmišljao je ostati ili otići, ali odlučila je sudbina. Velikom brzinom Dario Silva (36) se zaletio u stup, koji je od siline udarca pao na njegovu nogu i zdrobio je. Liječnici nisu imali izbora, morali su mu amputirati potkoljenicu.
Urugvajac koji je za reprezentaciju odigrao 49 utakmica isprva je bio šokiran, ali se vrlo brzo pomirio sa sudbinom i nastavio normalno živjeti. I ne samo to. Tužna sudbina u potpunosti ga je promijenila i postao je kum zaklade koja pomaže siromašnoj urugvajskoj djeci. Spomenuta zaklada nedavno je organizirala dobrotvornu utakmicu na kojoj se nakon više od dvije godine pojavio nekadašnji napadač Cagliarija, Seville, Malage...
Igrao je za momčad urugvajskih estradnih zvijezdi, trčao terenom kao nekad i zabio čak dva gola. Prvi je zabio iz penala u regularnom dijelu, drugi isto iz penala, ali u raspucavanju nakon što je utakmica završila bez pobjednika.
Baš njegov gol donio im je pobjedu protiv estradnih zvijezdi iz Argentine i barem mu na tren vratila osjećaj prije kobne nesreće.

U AUTOMOBILSKOJ NESREĆI JEDINO JE SILVA STRADAO
Prilikom kobnog udarca u stup s Darijom Silvom su bila dvojica bivših nogometaša Elbio Papa i Dardo Pereira. Srećom, njih dvojica prošli su bez ozbiljnijih ozljeda, jedino je stradao Silva kojem su ubrzo amputirali potkoljenicu desne noge.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • user_32500 13.01.2009.

    učite igrači u hnl,šta je karakter,od njega a i našeg dudua

  • Knight Cross 13.01.2009.

    jadan!

  • zelenooki18 13.01.2009.

    ima volje svaka mu cast,neki bi nakon te nesreci odali se alkoholu a on opet se vratio u sportski zivot!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare