To je to što me zanima!

David Haye preuzeo pojas, Valujev izgubio na bodove

Bahati i prepotentni Britanac ipak je dokazao da nije samo lak na rječima. Nakon 12 rundi uspio je svladati gorostasnog Rusa nakon odluke sudaca
Vidi originalni članak

Lajavi Britanac je dokazao da 'dlakavo čudovište' nije nepobjedivo! Mjesecima se David Haye busao o prsa kako će biti prvi koji će gorostasnog Nikolaja Valujeva baciti na koljena - i u tome je uspio! Nakon dvanaest iscrpljujućih, ali i poprilično nezanimljivih rundi britanski boksač je odlukom sudaca osvojio naslov svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji po WBA verziji. Brbljavog boksača skoro nitko nije shvaćao ozbiljno nakon niza uvreda koje je uputio na račun sada već bivšeg prvaka Valujeva. No, sedam godina mlađi Haye je dokazao da je odlično fizički pripremljen, što mu je donjelo prevagu protiv umornog Rusa. Dominirao je u drugoj polovici meča nakon što je istrpio jedan trenutak slabosti sredinom borbe. No, onda je u osmoj i devetoj rudni prebacio u višu brzinu da bi u posljednjoj rundi sve kulminiralo udarcem u bradu ruske 'Zvijeri'. Valujev je izgubio ravnotežu te je primio još nekoliko udaraca što je sucima bilo dovoljno da pobjedu dodjele britanskom boksaču. Haye je tako postao jedini vlasnik titule svjetskog prvaka uz braću Kličko koji su ujedinili pojaseve po WBC, IBF i WBO verziji.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 0077 08.11.2009.

    još jedan dokaz da nije sve u veličini,haha

  • brajac88 08.11.2009.

    jao jao., čitam ove komentare i ne vjerujem...pljujete po jučerašnjem meču, a bio je spektakularan, jer, boks nije samo izmjena udaraca i makljaža, boks je vještina, a ovaj crni Haye, iako prepotentan i totalno bahat, pokazao je da je velemajstor. ljudi moji, pa nije lako boksati protiv čovjeka koji je 25cm viši i 40kg teži...da ste ikad boksali, znali bi o čemu pričam...šta je Haye trebao??? ući u nepromišljenu izmjenu udaraca?? pa kod tolikih ljudi, jedan udarac može riješiti sve. A onaj Mavrović, svaka mu čast kao boksaču, ali kao komentator je očajan. po n-ti put je tolko srao da ga se nije moglo slušati. u svakom slučaju, taktički vrhunski odrađena borba, jer drugačije i nije išlo. a vi svi koji ste navikli na atrakcije i krv mma (koje se i meni sviđaju) i koji ste zaboravili da je boks jedna plemenita vještina, bolje da ništa ne komentirate.

  • Trollaš_me 08.11.2009.

    hahahha kako ga je zajebaval haye, mamil ga i onda ko picka bjezal hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare