To je to što me zanima!

David Villa najavio kraj: Ostaje mi još uživati mjesec i pol dana

Sretan sam što ću svoju karijeru završiti ovdje, rekao je španjolski nogometaš na izvanrednoj presici koju je sazvao kako bi najavio završetak svoje bogate karijere, nakon koje će preuzeti profesionalni klub
Vidi originalni članak

David Villa (37), bivši igrač Barcelone i aktualni igrač japanskog Vissel Koba, najavio je da će na kraju sezone završiti svoju bogatu nogometnu karijeru. El Guaje (Mladić) je igrao u Španjolskoj, Australiji, Americi i Japanu gdje je na kraju i najavio svoju mirovinu. 

U J Ligi u kojoj trenutno igra, preostale su još tri utakmice do kraja sezone, nakon čega je Villa na izvanrednoj presici najavio povlačenje i kupovanje kluba.

- Sretan sam što ću svoju karijeru završiti ovdje. Ostaje mi samo još uživati mjesec i pol dana - rekao je. 

Naime, do kraja karijere bi mogao odigrati samo jednu utakmicu i to u polufinalu Carevog kupa protiv Shimizua 21. prosinca, osim ako se s Vissel Kobom plasira u finale, onda će posljednji susret u karijeri odigrati 2. siječnja.

U karijeri je zabio 276 golova u 752 utakmice, među kojima niti jedan protiv hrvatske reprezentacije. S reprezentacijom je osvojio Euro 2008. i SP 2010. godine. U klupskoj je karijeri osvojio tri puta La Ligu, jednom Ligu prvaka, klupski SP i Uefa Superkup. 

Zanimljivo, s Realom iz Zaragoze je u prvoj sezoni u La Ligi postigao 18 golova i odveo klub u finale Kupa protiv madridskog Reala. 

Nakon što je odigrao jednu sezonu u Atletico Madridu, Villa je otišao u Ameriku i ondje zaigrao za New York City (koji ga je kasnije poslao na posudbu u Melbourne). U New Yorku je u četiri sezone zabio 80 golova u 124 utakmice, a u utorak je objavio kako će i sam postati glavni investitor u jednom od klubova američkog prvenstva - Queensboro. Trebali bi zaigrati 2021. 

- Queens je volio i moju obitelj i mene, a  san mi je ondje voditi profesionalni klub - izjavio je slavni nogometaš.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 14.11.2019.

    nikad čuo

  • lopovi od 1902 13.11.2019.

    Odlican napadac ... steta one teske ozljede u superkupu, jer je def mogao dati jos koju vrhunsku sezonu u barceloni....

  • domagoj4 13.11.2019.

    Bio je dobar i u barci

Komentiraj...
Vidi sve komentare