To je to što me zanima!

Del Bosque i Casillas: Moderni sport izgubio je ključnu figuru

Njegov utjecaj na mene bio je ogroman. Prema njemu sam osjećao ljubav i privrženost, a znam i da je osjećaj bio obostran, rekao je golman Real Madrida...
Vidi originalni članak

Nekadašnji izbornik španjolske nogometne reprezentacije, Luis Aragones, preminuo je u dobi od 75 godina, a golman Real Madrida, Iker Casillas, te sadašnji španjolski izbornik, Vicente Del Bosque, mišljenja su kako je moderan sport izgubio ključnu figuru. 

- Pamtit ćemo ovaj dan s velikom tugom. Bez sumnje, Aragones je bio začetnik uspješne ere reprezentacije. Imao je veliko trenersko iskustvo, a ja sam osobno imao veliko poštovanje prema njemu. Izgubili smo ključnu figuru modernog sporta - rekao je Del Bosque koji je naslijedio Aragonesa na klupi španjolske reprezentacije nakon što je ovaj 2008. godine osvojio naslov Europskog prvaka. 

Aragones je tijekom trenerske karijere vodio brojne španjolske velikane, između ostalog Barcelonu i Atletico Madrid, a posljednji klub mu je bio turski Fenerbahče. Većinu igračke karijere proveo je u Atletico Madridu (od 1964. do 1974.) s kojim je tri puta osvojio naslov prvaka Španjolske. Za Atletico je odigrao 372 utakmica i postigao 172 gola te 13 puta nastupio za španjolsku reprezentaciju. 

Realovci održali minutu šutnje: 'Bit će zauvijek zapamćen'

- Za mene je bio jedan od najutjecajnijih ljudi i nogomet bi mu morao biti puno zahvalniji. Njegove ideje donijele su veliki uspjeh. Bit će zauvijek zapamćen - rekao je Casillas te dodao:

- Ja mu osobno dugujem toliko puno. Njegov utjecaj na mene bio je ogroman od kad sam imao 26 godina. Prema njemu sam osjećao ljubav i privrženost, a znam i da je osjećaj bio obostran. Šaljem svoju sućut njegovoj obitelji. Imat će zauvijek specijalno mjesto u nogometnoj povijesti. Ovo je tužan dan za španjolski nogomet - zaključio je Casillas. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Prevaratska Republika 02.02.2014.

    Ja mislio da če ovaj članak bit o dva različita doba nogometa kak veli naslov članka, a članak govori o njegovoj smrti. Oče mi netko objasnit zašto novinar stavio ovakav naslov.. nema veze s vezom.

  • strmi007 01.02.2014.

    rip

  • jw10 01.02.2014.

    Kog boli za tog starog rasista.

Komentiraj...
Vidi sve komentare