To je to što me zanima!

Del Piero spasio Juventus, veliki Lyonov povratak

Dovršeno je prvo kolo ovogodišnje Lige prvaka. Manchester United nastavio je s lošim izdanjima, Real je odradio posao, Arsenal izgubio dva boda
Vidi originalni članak

Serija iznenađenja koju su u utorak započeli Cluj i Anarthosis nije nastavljena i srijedu. Pravih i velikih kikseva nema, favoriti su uglavnom odradili svoj posao. Osim dvaju engleskih klubova.

SKUPINA E - NE MOŽE ZABITI NITKO, PA NI RONALDO
Ni Cristiano Ronaldo, koji je u posljednjih pola sata zaigrao prvi put nakon ozljede, nije pomogao Manchester Unitedu. Pucali su 20 puta, od čega šest u okvir gola raspoloženog Diega Lopeza. Španjolci su se postavili nešto defenzivnije i uzeli bod.
Promašaj Barryja Robsona s bijele točke u 30. minuti bio je najbolja Celticova šansa protiv danskog Alborga. Promašili su to, ali i sve ostalo i Danci su osvojili veliki bod, i to u gostima. Bez obzira što su imali loptu u nogama samo 39 posto vremena.

MANCHESTER UNITED - VILLARREAL 0-0
CELTIC - ALBORG 0-0

SKUPINA F -
VAN BUYTEN DOVOLJAN, GILARDINO NIJE
Fio
rentina ima Alberta Gilardina, opet pravog i opasnog Gilardina, zahvaljujući kojem je imala 2-0 u Lyonu. Dvaput je lopta došla s desne strane, dvaput je glavom reagirao bivši napadač Milana. No u nastavku se probudio Lyon. Novak iz Monaca Piquionne zabio je nakon sporne situacije, budući da je u tom trenutku jedan talijanski igrač ležao u šesnaestercu. Dodao mu je Benzema, koji je i zabio za 2-2 na mudro dodavanje Juninha.
Nabacivanje Schweinsteigera i skok Daniela van Buytena riješili su utakmicu u Bukureštu. Bayern je dobio minimalno, ali potpuno zasluženo. Frcalo je na sve strane, Steaua je pucala 17, a Bayern 18 puta. Rensing iz mreže ipak nije vadio niti jednu loptu, Zapata jednu je, onu Van Buytenovu.

STEAUA - BAYERN 0-1 (Van Buyten 15)
LYON - FIORENTINA 2-2 (Piquionne 73, Benzema 86 / Gilardino 12, 42)

SKUPINA G - VUKOJEVIĆ IZBORIO PENAL I UZEO BOD
Porto je goste iz Turske nadigrao i pobjedio na svom Dragau. Lisandro, Lucho i Lino zabijali su u pravim trenucima, na početku i na kraju, i gol europskog prvaka Güize nije previše značio...
U Kijevu je Arsenal nadigrao Dinamo, ali morali su čupati bod. Nakon niza šansi u šesnaestercu je Sagna srušio Vukojevića, a zabio je Bangoura. Izjednačio je Gallas iz gužve u završnici. Vukojević je odigrao cijelu utakmicu i dobio žuti karton zbog faula na Walcottu. Očito je naučio da s tim malim nema šale...

PORTO - FENERBAHČE 3-1 (Lisandro 11, Lucho 13, Lino 90 / Güiza 29)
DINAMO - ARSENAL 1-1 (Bangoura 64-p / Gallas 89)

SKUPINA H - DOBRO STARI ALEX I REALOVA LAKOĆA

Briljantan potez Alexa Del Piera, ali i jednako tako očajna intervencija golmana Malafejeva iz 72. minute ključan je trenutak ogleda Juventusa i Zenita. Del Piero je potegnuo iz slobodnjaka s 35 metara, lopta je imala čudnu putanju i prevarila golmana Križančeve momčadi. Zenit je više imao loptu, u većem dijelu utakmice bio bolja momčad, ali nisu uspjeli zabiti. Križanac sjajan, Del Piera, kojeg je čuvao, u igri se jako malo vidjelo.
Real Madrid nije imao težak posao na svom stadionu. Golovima Sergia Ramosa i Van Nistelrooyja 'riješili' su goste iz Bjelorusije.

JUVENTUS - ZENIT 1-0 (Del Piero 75)
REAL MADRID - BATE 2-0 (Ramos 11, Van Nistelrooy 57)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare