To je to što me zanima!

Delap izvođenjem 'autova' izluđuje golmane i braniče

Delap toliko kvalitetno izvodi aut da vrlo često nakon toga padne gol. Golmane i braniče u Engleskoj izluđuje njegova 'nadnaravna' vještina
Vidi originalni članak

Irac Rory Delap najbolji je izvođač autova na svijetu, a s tim se slaže mnogo igrača i trenera u Premiershipu. Nije jedanput njegovo izvođenje ujedno postalo asistencija za gol, a trener Martin O'Neill izjavio je kako je Rory, izvodeći aut, opasan kao da izvodi korner ili slobodni udarac. Loptu može baciti 40 metara, i to 60 km/h.
- Protivnička obrana u problemima je kad god Rory izvodi aut. Lopta ide ravno, a ne suviše u zrak te dok pada, braničima je teško smiriti je - rekao je Roryjev trener u Stoke Cityju Tony Pullis.
Kako bi dalje bacio loptu, Rory obično stane uz reklame, napravi četiri koraka te snagu usmjeri na prvu nogu. Tako lopta dobije na brzini, a baca je dok su mu ramena u niskom položaju, čime poboljšava smjer lopte. U zadnje dvije utakmice prošle sezone Stoke je dva gola postigao baš nakon što je on izveo aut, a u pobjedi 2-1 nad Arsenalom jedan gol postignli su nakon što je Delap izveo aut bacivši loptu 45 metara. Tad mu je nedostajao samo metar da izjednači svjetski rekord.
- Fantastičan je, bolje igra rukama nego nogama. Takvo što nikad nisam vidio. Nađe se deset metara od sredine terena pa ubaci u šesnesterac - rekao je Felipe Scolari nakon što je u Premiershipu uživo vidio Delapovo izvođenje auta.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • renatost 05.11.2008.

    Jebate Led šta je ovo?Jeste li sigurni da nije montirano?

  • nina__zg 03.11.2008.

    svaka čast... :)

  • johny7 03.11.2008.

    o mamu ti jebem šta jedeš..

Komentiraj...
Vidi sve komentare