To je to što me zanima!

Denis Gugić s osam punata po drugi put osvojio Sinjsku alku

Trodnevna alkarska natjecanja u Sinju završila su borbom za alku koja je pripala 43-godišnjem Denisu Gugiću. Do pobjede je došao osvojivši impresivnih 8 punata...
Vidi originalni članak

Alkar Denis Gugić u sridu!, čulo se na nedjeljnoj Sinskoj alci, tradicionalnom nadmetanju alkara sa šireg područja Sinjske krajine. I to dvaput. 43-godišnji ekonomist došao je do druge pobjede na prestižnom natjecanju u 21 godinu nastupanja.

Gugić je trijumfirao s osam osvojenih punata; u prvoj je utrci pogodio za dva, a u drugoj i trećoj u sridu. Dosad je uz dvije pobjede na alci Gugić osvajao i manje prestižna natjecanja Baru i Čoju.

U alci konjanici trebaju proći trkalište dugo 160 metara za najviše 13 sekundi te pogoditi alku obješenu malo iznad tri metra iznad tla kopljem dugim 2,9 metara. Pogoci se boduju od jednog do tri punta.

Pobjedničko grlo kobila je Aprilija iz alkarske ergele, a momak mu je Saša Miletić iz Sinja, djelatnik u sinjskom Općinskom sudu.

Alka se održava svakog prvog vikenda u kolovozu u čast pobjede nad Turcima 14. kolovoza 1715. kada je 700 vojnika nadjačalo 60.000 podanika Mehmed-paše Čelića. Prije četiri godine upisana je na Unescov popis nematerijalne svjetske baštine u Europi.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • volimje 03.08.2014.

    Njih 700 pobjedilo njih 60 tisuća? Je, kako da ne. Pa, da su bili goloruki...:D

  • vana 3 03.08.2014.

    Denisu čestitke na pobjedi ovogodišnje Sinjske alke!

  • Hank_Moddy 03.08.2014.

    boli me k.... za sinjsku alku kao i 99.9% hrvata , kome je to zanimljivo da mi je znati

Komentiraj...
Vidi sve komentare