To je to što me zanima!

Di Matteo: Kažu da su prestari, ali sad su im ti 'starci' pokazali

Trener Chelseaja nije mogao prestati hvaliti svoje najiskusnije igrače nakon slavlja protiv Barcelone. Uvjerava da 'stara garda' nakon Barce može ušutkati cijelu Europu
Vidi originalni članak

U javnosti vlada mišljenje da je većina mojih nogometaša prestara i da više ne mogu odigrati dvije jake utakmice u tjedan dana. Ne mislte to samo za Drogbu, ima još igrača na terenu koje većina zove 'stara garda'. No protiv Barcelone su pokazali što mogu, odgovorili su na sve kritike, uživao je u pohvalama svojim igračima nakon utakmice protiv Barcelone Roberto di Matteo.

I upravo je ta 'stara garda' odvela Chelsea do važne pobjede protiv možda i najbolje momčadi u povijesti nogometa. No ne samo sinoć. Di Matteova igra i uspjesi u posljednje vrijeme počivaju na iskusnim igračima poput Drogbe (34), Lamparda (33), Terryja (31), Colea (31), Čecha (29)...

- Odlučio sam da će Drogba igrati od početka nakon što sam vidio što je radio protiv Tottenhama. Shvatio sam da je on pravi čovjek za ovu utakmicu i isplatilo se - pohvalio je trener jedinog strijelca u pobjedi na Stamford Bridgeu.

Svi spomenuti 'starci' počeli su i utakmicu protiv Tottenhama u nedjelju. Pobijedili su 5-1 u žestokom ritmu, a samo tri dana kasnije srušili Barcu. Ritam je ubitačan na kraju sezone, no upravo su oni najiskusniji naviknuti na to. Zabili su iz jedinog udarca na gol Barcelone, a Katalonci su loptu držali čak 79% vremena.

- Kada zabijete pobjednički gol znači da ste zaslužili pobjedu. Spremili smo se na treninzima, znali smo da ćemo se puno braniti i da ćemo morati biti strplivi. Momci su bili spremni na sve, odlučni da dobijemo Barcelonu. Imamo strašan timski duh u svlačionici, svi se borimo za isti cilj - priča Di Matteo.

Terry je odigrao pregršt velikih utakmica, no ova je, kaže, posebna.

- Mislim da ćemo ovu utakmicu pamtiti kao jednu od naših najboljih.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • burek. 19.04.2012.

    pokazali?? a sta su to pokazali xD jednino sto moze je bit zadovoljan rezultatom.. dva puta prisli centar i pobjedili lol neki kazu kako je messi bio loš, da bio je loš ali ipak imao je par svojih sjajnih driblinga iako moram reći da nije bio na svojoj razini al ipak imao je šanse, mogao je oko tri puta biti asistent ali pitam se je li uopče moguće da su igraći poput alvesa, fabrega i ekipe promašili onakve prilike :S i nažalost, da, za celzijevu kontru je najviše kriv messi ali je i obrana također zakazala, jdan igrač je trebao čuvati drogbu ali su ga zanemarili :S također, govori se kako je barcelonian igra dosadna, a sto celzijeva vam je bila zanimljiva, pa igrali su bunkerčinu čitavu utamicu tako da barca nije imala šta drugo nego kružit oko terena i naći prostora za za uputit sigurnu loptu u šesnajsterac ili eventualno se oslobodit za neki sut prema golu... jednostavno nista niej ulazilo a posebno se istice onaj lob sancheza na početku kojeg je spriječila greda :S eto, nadam se zanimljivim i napetim utakmicama u utorak i sridu a posebno u subotu :D i btw da navijač sam barcelone ali mislim da sam bio realan, iako sam naravno mroao stati bar malo na stranu barcelone bar sto se tice messija :P ali ovo su sve činjenice sto zna svaki čovjek koji je gledao bar 5min utakmice..

  • ak1990 19.04.2012.

    e moj di matteo: neznas ti sta tebe ceka !! ono nikad nisam vidio, da se takva momcad u plufinalu LP na svom terenu brani 90 minuta, autobus...al dzabe im...na hramu BOGOVA ih ceka petarda. zivi bili pa vidjeli !! <3

  • -mingo 19.04.2012.

    Fakat je taj Drogba star, jučer je tri puta umiral na terenu kad se popiknul. Čovjek stvarno zna igrat , ali koji je glumac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare