To je to što me zanima!

Diego Godin: Slijedi najveća utakmica u našim životima...

U finalu Lige prvaka 2014. bili smo umorni, imali smo ozlijeđene igrače. Sad će biti drugačije. Spremni smo fizički i psihički, rekao je Diego Godin za Hinu
Vidi originalni članak

Urugvajski reprezentativni branič Diego Godin (30), koji je prije dvije godine zabio vodeći gol za  Atletico u finalu Lige prvaka protiv Real Madrida, rekao je u razgovoru za Hinu kako će 'Kraljevski klub' unatoč kreatorima igre poput Modrića i Kroosa tražiti svoju priliku iz kontranapada.

- Da, vjerujemo da će tako biti jer je to način na koji Real Madrid igra u Ligi prvaka. S obzirom da su postigli dobre rezultate igrajući tako smatramo da će ponoviti taj način igre -, izjavio je Godin u sportskom kampu Atletica, 20 kilometara južno od Madrida gdje su novinari imali priliku razgovarati s njim prije puta u Italiju.

- U utakmicama tako taktički pripremljenima i zatvorenima, fizički jako napornima, detalji su ti koji odlučuju pobjednika. Očekujem tvrdu utakmicu u kojoj ćemo nastojati iskoristiti svaku priliku kada dođemo u napad. Žestoko ćemo pritiskati, nećemo im dopustiti da razviju igru - poručio je Godin koji će se na terenu ponovno susresti s Lukom Modrićem.

"Teško je zaboraviti 2014."

U finalu Lige prvaka u Lisabonu 2014. Atleticov branič je udarcem glavom u 36. minuti doveo 'crveno-bijele' na prag osvajanja prvog naslova prvaka Europe. U 93. minuti je, međutim, Luka Modrić izveo korner a branič Sergio Ramos poravnao i odveo utakmicu u produžetke u kojima je Real Madrid slavio s 4-1.

- Bilo je teško zaboraviti taj trenutak. Razočaranje je bilo veliko jer smo te sezone osvojili prvenstvo i imali uspješnu sezonu. Na kraju je Real Madrid bio fizički spremniji - rekao je Godin.

Atletico je tada osvojio naslov odigravši 1-1 u Barceloni u posljednjem kolu.

- Tada smo u finale Lige prvaka došli umorni, s ozlijeđenim igračima. Sada je situacija sasvim drugačija. Fizički i psihički smo spremni za ovu novu utakmicu, novu priliku koja nam se otvorila - istaknuo je.

Mirno spavam

Posljednjih dana uoči najvažnijeg okršaja sezone spava mirno, kaže.

- Zamišljam situacije na terenu, razmišljam o prilikama koje protivnik može stvoriti i kako ih ja mogu spriječiti. Razmišljam kako se postaviti na terenu. Analiziram. No to uvijek radim što je normalno uoči ovako velikih utakmica - izjavio je.

Atletico ima najbolju obranu španjolske lige te je u 38 prvenstvenih utakmica primio 18 golova. U Ligi prvaka mu u Madridu nisu zabili Astana, Galatasaray, PSV, Barcelona i Bayern.

- Mi braniči i sada moramo biti koncentrirani čitavo vrijeme kako ne bi smo ostavljali prostor. Održavanje reda u zadnjoj liniji bit će važno - rekao je Godin koji je ove sezone odigrao 45 utakmica za madridski klub.

Ovo će biti drugačiji finale

- Ovo danas je drugačija momčad u odnosu na onu iz Lisabona. Puno je novih igrača no ono što se nikada nije promijenilo je naš momčadski duh. Ovdje se nitko ne ističe i uvijek se ponašamo i radimo kao momčad. Odnosi među igračima su fantastični i to je razlog zašto nam tako teško zabijaju golove - napomenuo je Godin.

Ističe kako su svi svjesni onoga što slijedi kada istrče pred prepuni stadion u Milanu u kojem mogu doći do prvog naslova prvaka Europe. Bili su poraženi 1974. protiv Bayerna i 2014. protiv Real Madrida. 

Jednom protivniku su se već osvetili u polufinalu ove godine a sada imaju priliku uzvratiti i drugome u finalu.

- Ne. Nije to osveta. Samo druga prilika koju želimo iskoristiti. Svi mi igrači Atletica, osjećamo intenzivni nemir, želju i veselje. Svi znamo da dolazi velika utakmica. Najveća u našim životima - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Ivek987 28.05.2016.

    Da nisu naši u Realu navijao bih za Atletico, ovako ipak moram za naše dečke.

  • Xyster 27.05.2016.

    Finale je uvijek posebna utakmica i šanse su 50-50. Ali nadam se da Real podiže taj pehar.

  • lopovi od 1902 27.05.2016.

    daleko najbolji stoper danas...

Komentiraj...
Vidi sve komentare