To je to što me zanima!

Dinamo - Hajduk 0-0, na tribinama divljali navijači

Dinamo na Maksimiru ugošćuje najvećeg rivala. Potreban im je bod za osiguranje naslova, petog uzastopnog. Live prijenos pratite na 24sata.hr...
Vidi originalni članak

DINAMO: Butina - Etto, Barbarić, Cufre, Ibanez - Vrdoljak, Badelj, Sammir - Dodo, Slepička - Mandžukić
HAJDUK: Subašić - Pandža, Maloča, Buljat, Strinić - Oremuš, Andrić, Ljubičić, Skoko, Cernat - Ibričić

1' Počela je utakmica na Maksimiru! Dinamo je istrčao s tri napadača, Hajduk je stavio puno igrača s obrambenim karakteristikama u momčad. 'Modri' su prvi put zaprijetili u 5. minuti. Mandžukić je nadmudrio istrčalog Subašića, ali Slepička nije uspio zabiti. Hajduk se povukao i čeka priliku iz kontre. Prošlo je prvih 15 minuta utakmice. Nije bilo izglednih prilika ni s jedne, a niti s druge strane. Na oko 25 metara od gola u 23. minuti Strinić je povukao Dodu, zaradio žuti, a 'modri' imaju slobodan udarac. Ibanez je pucao, ali Subašić to hvata bez nekih problema. Nekoliko minuta kasnije, još bolja prilika za Dinamo. Slobodnjak Sammira sa 20-ak metara od zida umalo vara Subašića. Pola sata prošlo je u najvećem hrvatskom derbiju. Od nogometa nismo vidjeli mnogo. Do kraja poluvremena je još sedam minuta, Dinamo stišće, ali bez ozbiljnijih prijetnji. Završilo je prvo poluvrijeme izrazito lošeg nogometa na Maksimiru.

NEREDI NA STADIONU
Kako nema prilika na travnjaku, iskre frcaju na tribinama. Počelo je na istočnoj. Navijači su zapalili nekoliko baklji. Policija je na poluvremenu ušla na tribinu željeći udaljiti izgrednike. Navijači su počeli gađati policiju s bakljama. Nasilje se preselilo ina sjevernu tribinu gdje je još i gore. Navijači trgaju stolice, gađaju policiju bakljama. Stiglo je i pojačanje, a umjesto derbija, na Maksimiru se odvija rat navijača i policije.

Počelo je drugo poluvrijeme u sjeni divljačkih izgreda navijača Dinama u poluvremenu. Sukobi s policijom, baklje, razbijene glave, potrgane stolice, sve to dio je otužnog derbija na Maskimiru. Početak drugog dijela kasnio je zbog divljanja navijača, koji su se u međuvremenu smirili.
Mandžukić je imao veliku priliku u 47. Sjajno ga je poslužio Badelj, ali Mandžo puca isprve točno u Subašića. U prvih 15 minuta drugog dijela opet ništa od nogometa. Dinamo je krenuo nešto odlučnije, ali i dalje bez rezultata. Callelo je zamijenio Vrdoljaka, minuta je 67., ali nema nekih uzbuđenja, čak je i na tribinama mirno. Dodo je u 77. bio u sličnoj prilici kao i Mandžo, Povratna lopta Ettoa, ali Dodo nije dobro zahvatio loptu. Igra se sudačka nadoknada. I gotova je utakmica. Dinamo je osigurao naslov prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Horned Reaper 01.05.2010.

    bolje gledati tisuću osamsto pedeseti nastavak santa barbare nego ovo sto zovu nogomet na tv

  • jocika 01.05.2010.

    tekma je jad i bjeda!

  • mihi333 01.05.2010.

    jurčić se stvarno gadno zamjerio novinarima...al sam si je kriv

Komentiraj...
Vidi sve komentare