To je to što me zanima!

Dinamo i Hajduk mogli su imati zvijezde za “sitniš”

Vladimir Koman i Alen Kardec bili su ponajbolji igrači na SP-u do 20 godina. Hajduk i Dinamo mogli su obojicu imati u svojim postavama...
Vidi originalni članak

Alen Kardec s četiri gola najbolji je strijelac Brazila na SP-u do 20 godina koje je završilo u subotu. Vladimir Koman odveo je na prvenstvu Mađarsku do bronce, veznjak je drugi strijelac turnira s pet golova. Obojicu sjajnih mladih nogometaša mogli smo gledati na hrvatskim terenima. Kardec je bio na pragu Hajduka, a Koman je prije četiri godine bio na probi u Dinamu.
- Odmah se vidjelo da će biti odličan igrač, ja sam želio da ostane - izjavio je bivši trener u Dinamovoj omladinskoj školi Željko Adžić.
Kapetana mađarske reprezentacije, koja je na SP-u u Egiptu koje je završilo u subotu osvojila broncu, preporučio je Mladen Frančić.
- Komani žive u Szombatelyju, to je relativno blizu Zagreba i htjeli su da Vladimir dođe u Dinamo na probu. I tada se vidjelo da je talentiran, ne znam zašto nije ostao, sigurno će biti pravi igrač - kaže Frančić.
Koman je odigrao za juniore prijateljsku utakmicu, bio je najbolji na terenu, ali u Dinamu ipak nije ostao.
- Ne znam zašto, ja sam želio da ostane, ali Božidar Šikić (tadašnji direktor omladinske škole) i Zdravko Mamić nisu - kaže Adžić.
S Hajdukom i Kardecom situacija je malo drukčija. “Bijeli” su nudili milijun eura, ali Kardecu se baš i nije išlo iz Brazila. Vasco da Gama želio ga je prodati, ali Kardec nije želio doći u Hajduk. Dvije zvijezde Svjetskog prvenstva do 20 godina za “sitni” novac mogle su biti zvijezde HNL-a. Uskoro će obojica vrijediti milijune.


ALEN JE NAJBOLJI STRIJELAC SP-A DO 20 GODINA

Alan Kardec dvije je godine igrao za Vasco da Gamu, a sada je na posudbi u Internacionalu. Vrijednost mu je prema transfermarktu.de 900.000 eura. Od Hajduka je tražio da ga puste mjesec i pol dana prije SP-a u Egiptu kako bi se pripremao.

DINAMO MOGAO KOMANA DOBITI ZA 50.000 EURA
Vladimir Koman rođen je u Ukrajini 1989. godine, a kao dječak se s obitelji doselio u Szombately. Dinamo ga je mogao dobiti za 50-ak tisuća eura, no “modrima” nije bio dobar pa ga je kupila Sampdoria. Ove sezone je u Bariju na posudbi.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • branko61 18.10.2009.

    Ne znam kako novinar može ova dva igrača staviti u isti kontekst. Dinamo je mogao Mađara, koji je i sam želio prijeći u Dinamo, imati za 50.000 € (što je stvarno sitniš u nogometnim vodama),dok Hajduk je za Brazilca trebao dati 1.000.000 € (što nije usporedivo s 50.000 € jer je milijun i u nogometu dosta velik, pogotovo za još neafirmiranog igrača), a Hajduk je na kraju krajeva to htio i platiti, ali sam Brazilac nikako nije htio doći u HNL. Prema tome iz napisanog je vidljivo da je jedna nova zvijezda možda i mogla za sitniš igrati u Dinamu, ali u Hajduku ne, barem ne njihovom krivnjom.

  • branko61 18.10.2009.

    Ne znam kako je novinar ova dva igrača stavio u isti kontekst. Dinamo je trebao platiti 50.000 € (što jest sitniš u nogometnim vodama) za igrača koji je i sam htio doći u Dinamo, ali ga Mamić nije htio, dok je Hajduk trebao platiti 1.000000 € (što baš i nije sitniš, čak ni u nogometnim vodama, pogotovo za još nedokazanog igrača), što je Hajduk na kraju krajeva i želio platiti, ali navedeni igrač nije htio doći u HNL. Znači da Hajduk nikako ne snosi krivicu za nedolazak Brazilca, dok je Dinamo sam kriv što je odbio Mađara.

  • crnilabud 18.10.2009.

    svi privatnici to rade,pola u džep,pola na ruke a penzija 555kn!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare