To je to što me zanima!

Rijeka u Ligi prvaka igra protiv kluba kojeg je izbacio Dinamo!

Rijeka će, ako prođe velške amatere New Saints, u trećem pretkolu Lige prvaka igrati protiv pobjednika utakmice Salzburg - Hibernians. Austrijanci su slavili u prvoj utakmici na Malti 3-0
Vidi originalni članak

Salzburg ili Hibernians, gotovo sigurno Salzburg jer su Austrijanci u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka dobili Maltežane 3-0 u gostima.

Ako Rijeka prođe velške amatere New Saintse, u što ne sumnjamo, u trećem pretkolu Lige prvaka čeka je austrijski klub koji je prošle godine ispao od Dinama nakon produžetaka, golom Soudanija u 95. minuti utakmice.

Dinamo je bio u teškoj situaciji, gubio je u Austriji do 87. minute (prva utakmica završila je 1-1), a onda je Fernandes izveo svoj show zabivši tri minute prije kraja za 1-1 da bi u produžecima asistirao Soudaniju za prolazak u skupine Lige prvaka.

Rijeka je izbjegla najtežeg protivnika, Olympiacos, mogla je proći i bolje da je izvukla Žalgiris, Dudelange ilI Quarabag. Salzburg je negdje u sredini, nije nepremostiva prepreka, a nije ni najlakši put prema ulasku u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Dakle, ako ne bude iznenađenja, Salzburg - Rijeka. Prva utakmica na rasporedu je 25. ili 26. srpnja u Austriji, a uzvratni susret je na Rujevici 1. ili 2. kolovoza.

 

Može li Rijeka proći?
 
 
 
 
 
 

Dva Hrvata u Salzburgu

Momčad Salzburga prema Transfermarktu vrijedi 43.6 milijuna eura.

U njoj igraju dva Hrvata, Duje Ćaleta Car i Marin Pongračić. Ćaleta Car je mladi stoper i sjajnim igrama u Salzburgu prošle godine izborio je poziv Ante Čačića na prošireni popis, ali hrvatski izbornik nije ga vodio na Euro u Francuskoj. 

Marin Pongračić ima 19 godina i neko je vrijeme proveo u omladinskoj školi Bayerna. Za Red Bull je potpisao ove godine.

Najskuplji igrač Salzburga je izraelski napadač Munas Dabbur koji je procijenjen na pet milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 147

  • Le...Go... 14.07.2017.

    Simpatizer sam Rijeke i moja prognoza je 60-40 na RB Salzburg

  • tko nije lud nije normalan 14.07.2017.

    Rijeka je momčadski jaka ,uz malo sportske sreće prolazi Salzburga

  • JasminJaco 14.07.2017.

    O novinari odkad je vama Hibernian na Malti ?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare