To je to što me zanima!

Dinamo i Partizan: Tako su slični, a opet tako različiti

Klupski budžet je isti, oba kluba osvajaju domaće trofeje, ali jedna je bitna razlika. Dinamo će igrati Europsku ligu, a Partizan famoznu Ligu prvaka!
Vidi originalni članak

Dinamo je unazad pet godina najuspješniji klub s 'ovih prostora'. Potvrdit će to i Uefin klupski koeficijent. 'Modri' redovito igraju Europsku ligu i osvajaju domaće trofeje. Partizan također konstantno osvaja prvenstva i igra Europsku ligu (neuspješno). Klupski proračun je približno isti, oko 10 milijuna eura.
No, već po trenerskom i igračkom kadru vide se razlike. Vahid Halilhodžić (58) puno je stariji i iskusniji od kolege Aleksandra Stanojevića (36), a vidi se to i po plaći koja im svaki mjesec 'kapne' na račun. Momčad iz Beograda ove je sezone minimalno trošila na pojačanja, a 'modri' nekih milijun eura, a čini se kako će još barem toliko. Dinamo je i od prodaje igrača zaradio duplo više, da ne spominjemo u zadnjih pet sezona (80,6 milijuna eura naspram 44,8 Partizana). Dinamo je i skuplja momčad po stranici transfermarkt.de (31,7-26,9). Na koncu najveća je razlika u tome što Partizan bezbrižno iščekuje ždrijeb Lige prvaka, a klub iz Maksimira ugošćuje Györ i nada se Europskoj ligi.
Mnogi navijači srpskog kluba rekli su kako Partizan nikad nije bio slabiji, a ostvarili su najveći uspjeh od 2003. kada su posljednji put igrali Ligu prvaka. Pa zašto onda Dinamo ne igra LP kao i Partizan? Tko je gledao uzvratnu utakmicu protiv Anderlechta reći će da je sreća presudila, no u 3. pretkolu oni su preskočili finski HJK Helsinki, a 'modri' nisu mogli preko slabašnog Sheriffa. Čini se kako u svemu ključnu ulogu ipak imaju oni koji su birali igrače. Jer oba kluba žive od prodaje najboljih, a dok je Dinamo potrošio na upitna pojačanja 18 milijuna eura, Partizan je svega 7, ali na prava. Brazilca Clea, koji zabija 'kao lud' Partizan je prepoznao, a Dinamo koji ga je promatrao ipak je zaključio - to nije to. Došao je za 400.000 eura, a zabio je osam golova u šest utakmica ove sezone u Europi. Zato Dodo i Sivonjić koštaju 2,5 milijuna 'bilo čega' previše. Od svih 'perverznih pojačanja' pogodili su samo s Rukavinom. 'Plavi' i dalje žude za onom 1999., a svake godine dobro dođe i 'Liga prvaka za siromašne', Europska liga. Tako i večeras svi žele proći taj mađarski Györ, pa osvojiti što više bodova, osvojiti prvenstvo i Kup, a onda se na iduće ljeto opet nadati. I tako u krug dok se u Maksimiru iz korijena nešto ne promijeni.

'ZICER' VEČERAS U MAKSIMIRU
Modri u uzvrat s Mađarima ulaze s velikim kapitalom od prije tjedan dana. Susjede su na njihovom terenu nogometaši Vahida Halihodžića pobijedili 2-0 i u Maksimiru večeras, makar i pred praznim tribinama, trebaju samo potvrditi novi plasman u skupine Europske lige. U tome im ovaj put neće pomoći napadački dvojac Slepička (ozljeda) - Sivonjić (kartoni). Dinamo bi u 21.15 večeras na Maksimiru trebao istrčati u sastavu:

Lončarić - Vrsaljko, Bišćan, Cufre, Ibanez - Calello, Badelj - Etto, Sammir, Morales - Rukavina

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Mozak Nacije 26.08.2010.

    opet će se naći netko tko će reći..kriv nam je ovaj,kriv nam je onaj,krivi su svi...i nikad nismo krivi mi...eto zato ni ove godine nećemo prismrditi ligi prvaka!

  • don francisco long play 26.08.2010.

    kako glup članak. partizan nema nikakve veze s dinamom. Partizan je proša sritno, a dinamo nesritno ispa. mogu se okladit da bi dinamo u oba susreta pobijedio partizan. Ko je gleda utakmicu s Anderlechtom zna o čemu govorim. Pozdrav iz st

  • igram rizično 26.08.2010.

    Igraju ligu prvaka zato jer imaju sreće. Da ne bi bilo da ih potcjenjujem. Oni su kvalitetna ekipa, ali oni su imali za protivnika HJK iz Helsinkija. Dajte molim vas. Pa nji bi i sisačka Segesta prosla

Komentiraj...
Vidi sve komentare