To je to što me zanima!

Dinamo je opet 'zakuhao' HNL: Energetski ili psihološki pad?

Nogometaše Zorana Mamića do kraja sezone očekuju europski dvoboji i Superkup, a sve ozbiljnije se Dinamo mora baviti i domaćim prvenstvom. A sada im slijede derbiji s Goricom i Hajdukom...
Vidi originalni članak

Dinamo je u utorak upisao prvi domaći poraz ove sezone, Rijeka je u Maksimiru slavila 2-0. Zoran Mamić u veliki je derbi hrvatskog nogometa ušao bez lakše ozlijeđenih Majera (mišić) i Gvardiola (gležanj), a "modri" su odigrali vrlo kvalitetnih 60-ak minuta. Imali niz dobrih situacija pred vratima Rijeke, promašili i penal (Petković), bili vrlo opasni i razigrani.

POGLEDAJTE VIDEO: Livi proslavio rođendan u Rovinju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, ono što brine Zorana Mamića i njegov stožer je veliki pad u posljednjih pola sata. Prerano je suditi je li riječ bio o energetskom ili tek psihološkom padu, za Dinamo nova "utakmica istine" stiže već u subotu kada će "modri" put Velike Gorice. Dinamo će u tom dvoboju biti bez kartoniranog Ivanušeca, no u kadar bi se trebali vratiti Majer i Gvardiol.

POGLEDAJTE SAŽETAK UTAKMICE:

Novi poraz Dinama dodatno je zaintrigirao domaću nogometnu javnost oko HNL-a, očito je kako se Zagrepčani ove sezone neće "prošetati do naslova". Da, Dinamo je i dalje veliki favorit za osvajanje nove titule, ali očito hrvatskog prvaka u preostalom 21 kolu čeka još mnogo opasnih zamki. A do ljeta će se Dinamo još boriti u Europi i hvatati Superkup.

Dinamo sada ima isti broj bodova viška (uz utakmicu manje) u odnosu na drugoplasirani Osijek, a tek tri boda više od trećeplasirane Gorice koja ima identičan broj utakmica. No, problem bi mogla biti i Rijeka koja za "modrima" zaostaje 10 bodova, ali uz čak tri utakmice manje. Zagrepčani gorak okus mogu isprati već ove subote, kada ih u Velikoj Gorici očekuje novi derbi.

Zoran Mamić sigurno će protiv respektabilnog suparnika napraviti određene promjene u svojoj momčadi, no ono što najviše zanima je fizičko stanje momčadi. Hoće li se Dinamo opet raspasti u posljednjih 30-ak minuta ili će u tom periodu dodatno stisnuti gas, pa pokušati i prelomiti dvoboj. Poraz od Rijeke za sada nije nikakva "šamarčina", ali je svakako dobro upozorenje kako i u HNL-u do samoga kraja treba ići "full" gasom. A ne samo 60-ak minuta...

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Prki 21.01.2021.

    A bilo je +8..........

  • Gronk Spikeowski 21.01.2021.

    Digli pare na kladi

  • 20.01.2021.

    No doping, no power.

Komentiraj...
Vidi sve komentare