To je to što me zanima!

Dinamo je u derbiju morao biti bolji, treba se dići do Belgije

Istina, vjetar nije bio saveznik igračima na Poljudu. No, to sigurno ne može biti alibi najboljoj momčadi HNL-a. Dinamo je u derbiju morao biti puno bolji, treba se dignuti do Europske lige u četvrtak
Vidi originalni članak

Dinamo je ostao dužan na Poljudu. Lider HNL-a došao je u Split kao favorit, a na kraju je na Poljudu uzeo bod. Nije bod s Poljuda loš za lidera HNL-a, ali igra nije bila dobra.

Istina, vjetar nije bio saveznik igračima na Poljudu. Bura je otežavala posao, teško je bilo točno dodati loptu, ali to nije alibi igračima Dinama. Fenerbahčeu i Interu su "modri" zabili devet komada, a onda su na dva gostovanja u Dalmaciji zabili samo gol.

Nije se Dinamo proslavio u dvije utakmice u Dalmaciji ovog tjedna i jasno je kako se momčad mora dignuti do četvrtka i gostovanja u Bruxellesu. Anderlecht je u krizi, itekako je ranjiv, i Zagrepčani imaju veliku priliku da u drugom kolu doći do gostujućeg slavlja. Ta tri boda iz Belgije bi ih dovela na prag europskog proljeća, ali Nenad Bjelica je svjestan kako će morati zaigrati puno bolje.

Puno je igrača na Poljudu zakazalo. Hajduk nije Dinamu stvorio niti jednu priliku, ali niti "modri" nisu na Poljudu stvorili pravu priliku. Dakle, obrana je odradila dobar posao, a vezni red i napad baš i nisu.

Teško je stalno igrati onako dobro kao protiv Fenerbahčea. Bila je to prava i moćna partija. Valjda Dinamo ima snage da nešto slično napravi u četvrtak. Devet kola HNL-a je prošlo i prvak je suveren na vrhu. No, od ove momčadi se očekuje europski iskorak. 

Mario Gavranović, Izet Hajrović, Mislav Oršić, Ivan Šunjić, Dani Olmo. Svi su oni ostali dužni na Poljudu. Nisu bili na razini na kakvu su navijači Dinama navikli od njih ove sezone. Moraju puno bolje u Bruxellesu. Za tu ću se utakmicu u prvih 11 vratiti i Marin Leovac, a trebao bi početi i Arijan Ademi. S njima dvojicom će "modri" ipak biti jači. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Prco_2 30.09.2018.

    Dinamo kakav uistinu i jeste...kada vidite napaljivanje i podršku bivših igrača Dinama onda je jasno da su htjeli pobjedu, no ovo je realnost. Dinamo je bolji bez dileme, no daleko od onog što ovdje neke glave misle. Psihologija je moćna, pa tako i dugogodišnje umjetno pumpanje ovog kluba i zlouporaba u Hrvatskum okvirima postaje realnost na europskoj sceni.

  • li15 30.09.2018.

    Hajduk se posebno motivirao za ovu utakmicu i odigrao nerijeseno jer su dali 110 posto. Ocekujem njihov pad u iduce 2-3 utakmice skupa sa gubitkom motivacije. A za Dinamo je ovo bio rutinski nastup i oni ce i dalje nastaviti gaziti domacu ligu. Ne moze se u ovakvim utakmicama vidjeti razlika u kvaliteti zbog nabrijanosti suparnika. Vidi se u ostalim utakmicama sezone.

  • universe 30.09.2018.

    Dinamo ima sreću što su im protivnici u EL u velikoj krizi, ako ove sezone ne prođu skupinu onda neće nikad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare