To je to što me zanima!

Dinamo je zaslužio puno više, ali protiv ovakve Rijeke jedno dobro poluvrijeme nije dovoljno

Dinamu bez Ademija nedostaje želje i energije, dok im zbog izostanka Majera pati kreacija. A "modri" su u finišu pokazali pravi karakter, pa skoro stigli i do potpunog preokreta...
Vidi originalni članak

Dinamo je u dvoboju 15. kola Prve HNL remizirao (2-2) na Rujevici, tako se na vrhu ljestvice bodovno izjednačio (uz dvije utakmice manje) s Osijekom. Strijelci za "modre" bili su Ivanušec i Lauritsen, ozlijedio se Moharrami, a Zoran Mamić na koncu će biti zadovoljan tek s zadnjih pola sata, periodom u kojem je Dinamo mogao i do pobjede. 

RIJEKA - DINAMO 2-2 Dinamo svrgnuo Osijek s vrha!

 

A sve je počelo sjajno po "modre", Ivanušec je zabio već nakon 20 sekundi poslije kombinacije Oršića, Petkovića i Gavranovića. No, Dinamo je poslije ranog vodstva odmah stao, a tek 20-ak kvalitetnih sekundi u prvom poluvremenu nije bilo dovoljno za ovako razigranu i rastrčanu Rijeku. 

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Dinama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zoran Mamić na Rujevici je morao zaigrati bez dva ponajbolja igrača, Arijana Ademija (ozljeda zadnje lože) i Lovre Majera (kartoni), a Dinamo ipak ne može bez ikakvih problema zamijeniti dva takva igrača. Zagrepčanima je bez kapetana (u uvodnih 70-ak minuta) nedostajalo više želje i energije u sredini terena, domaći su igrači redovito osvajali "druge lopte", dok je bez Lovre Majera vidljivo patila kreacija.

Dinamov igrački kadar ove godine, pogotovo u veznoj liniji, nije toliko širok kao prošlih sezona, u momčadi više nema Olma, More, Gojaka..., pa je kod izostanka i Ademija i Majera trener Dinama u problemima. Istina, Dinamo je već igrao i pobjeđivao po HNL-u bez ovog dvojca, ali ovakva Rijeka je nešto ozbiljniji suparnik.

Zagrepčani su počeli prijetiti (dvije grede Oršića, prilike Hajrovića, Ivanušeca i Petkovića) tek u nastavku, na kraju bili puno bliži punom plijenu. Ipak, dvije grede i poneka vrhunska obrana Nevistića odvele su Rijeku do toliko željenog boda. A tim rezultatom mogu biti zadovoljni i "modri", Dinamo se bodovno izjednačio s vodećim Osijekom, a ima i dvije utakmice manje. 

20 SEKUNDI? SPOR SI... Top lista najbržih golova HNL-a: Ivanušec nije ušao ni među 10!

Dinamo do kraja jeseni ima još jedan ispit, u Maksimir stiže Varaždin. Osvoje li "modri" u tom dvoboju sva tri boda, Zorana Mamića i njegove igrače čeka "mirna zima". A ubrzo kreće i zimski prijelazni rok, tu bi Dinamo opet mogao biti aktivan. I tko zna, možda proširiti konkurenciju u veznoj liniji....

Idi na 24sata

Komentari 104

  • 14.12.2020.

    odlična utakmica za Hnl.....Dinamo odličan drugo pol....Rijeka mrvicu prvo bolja......uglavnom najlošiji bio zebec.......

  • TAKE IT BACK 14.12.2020.

    Pročitao sam cijeli tekst i gotovo se ne spominje Rijeka pa ispada da je Dinamo igrao i bio sam na terenu. Novinaru, to je jadno i neprimjereno.

  • SRCE U ZG 14.12.2020.

    Meni kao Dinamovcu je žal kaj Rijeka nije uzela sva tri boda, jer njima su potrebniji nek nama.Mi imamo dvije tekme manje i kad ih odigramo bumo na + 5. Rijeka je uz Dinamo jedini klub koji se bori za što bolje koeficijente u Europi... Gdje su Osijek, gdje su Hajduk??

Komentiraj...
Vidi sve komentare