To je to što me zanima!

Dinamo me zvao nekoliko puta, plavima mi je najdraže zabijati

Gol koji sam zabio Dinamu jedan mi je od najdražih. Tada sam igrao za svoj Zadar, pobijedili smo 2:1. Dinamo je bio puno bolja momčad nego sada. Kako sam zabio? Iz slobodnog udarca, rekao je Santini
Vidi originalni članak

Ivan Santini bit će jedna od najvećih prijetnji Dinamovom obrani u četvrtak u 18:55 sati u drugom kolu Europske lige, kad hrvatski prvak ide u goste Anderlechtu.

- Uvijek, baš svaku utakmicu želim zabiti gol. I protiv Dinama ću dati sve od sebe kako bih zabio, ali i za pobjedu naše momčadi. Moja forma? Nekada lopta uđe u gol, nekada ne, to je nogomet, ali uvijek želim pomoći svojoj momčadi. Marljivo treniram, želim još napredovati kako bi sljedeću utakmicu bio još bolji - rekao je Ivan Santini pa nastavio:

- Najvažnije mi je da uvijek dajem sve od sebe, ali nekada nije ni sve do mene. Puno ovisi i o sreći, tu često odlučuju centimetri. Svi smo puno promašivali u proteklim utakmicama, ali zbog toga ne krivim samo sebe. I dalje imam samopouzdanja, uživam igrati ovdje. Imamo puno novih i mladih igrača, još učimo, a da smo u nekim utakmicama imali više sreće i prvi zabili, naši bi rezultati bili puno bolji.

Osjećate li u Anderlechtu veći pritisak nego u prijašnjim klubovima?

- Ne, ne osjećam. Prošlih sam godina igrao u momčadima koje se bore za ostanak u ligi, tu je puno više pritiska, ipak je riječ o borbi za ispadanje. Anderlecht se borbi za naslov prvaka, to je nešto drugačije, možda čak i slično, ali kao igrač se morate snaći u tim situacijama. Pogotovo stariji igrači to moraju znati.

Dinamu ste već zabijali u dresu Zadra.

- Da, to je bio jedan od mojih najdražih golova za matični klub, tada sam igrao za svoj Zadar, pa smo pobijedili 2:1. Rekao bih da je to bila povijesna utakmica za moj bivši klub, Dinamo je tada bio puno bolja momčad nego sada. Tamo je bilo puno igrača koji su sada u hrvatskoj reprezentaciji. Kako sam zabio? Iz slobodnog udarca, a tu ih baš i ne šutiram previše, haha. Sjećam se, u slavlju sam skinuo dres, dobio i žuti karton.

Jeste li zbog toga gola dobili ponudu Freiburga i otišli u Njemačku?

- Ne, mislim kako nije presudio taj gol. Ja sam igrajući za Zadar postigao 10 golova u polusezoni, to je za napadača iz Zadra bila velika stvar, pa su mi se otvorile neke opcije za odlazak u inozemstvo. Tada sam vjerovao kako sam prerastao hrvatsku ligu, želio sam otići dalje. U Freiburgu mi stvari nisu išle kako treba, mogao sam se vratiti u Hrvatsku, ali sam htio ići drugačijim putem, pa sam na poziv trenera stigao u Kortrijk.

Santini je nastavio...

- Imao sam dosta prilika vratiti se u Hrvatsku, da i Dinamo me zvao nekoliko puta, ali nisam bio siguran kako je povratak u HNL za mene dobra stvar. Želio sam ostati u inozemstvu."

Imate li u Dinamu kojeg prijatelja?

- Da, prije svih vratara Livakovića, on također dolazi iz mojeg grada. Livaković je treći golman reprezentacije, veselim se što ću ga opet vidjeti, a posljednjih dana nismo puno komunicirali. Želim u četvrtak odigrati dobru utakmicu, zabiti Dinamu, tako dokazati kako imam kvalitete za reprezentaciju - završio je Santini.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • benitooo 04.10.2018.

    Njegova najbolja izjava dođe hajduk a cijeli zadar navija za njega i kako ceš ga pobijedit🤣🤣🤣🤣🤣

  • nestimene 03.10.2018.

    Ako budeš igrao ko za repku nema brige!

  • hrvatska kuna 03.10.2018.

    Ivane odigrao si ti svoje sto se tiče reprezentacije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare