To je to što me zanima!

Dinamo ne može na Real! Znaju se svi mogući suparnici iz LP

Ždrijeb šesnaestine finala Europske lige je 14. prosinca, Dinamo će biti nositelj, uzvrat će igrati kod kuće i ne može izvući Wolfsberger ili Feyenoord. Mogući Dinamovi suparnici su lošiji treći iz skupina Lige prvaka i drugi iz skupina Europske lige
Vidi originalni članak

Dinamo je sve svoje europske brige riješio prije prosinca i sad mirno gleda kako se za pozicije, pa i za prolazak u drugi krug, znoje čak i neki velikani.

I ima taj luksuz da može u europskoj utakmici odmarati igrače za domaći derbi, idući vikend s Rijekom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako je teško očekivati da će se Zoran Mamić odlučiti na takav potez, jedino možda pričuva neke ozljedicama načete vedete. Jer sportski cilj stoji, i te kako: ne primiti gol, čime bi hrvatski prvak ušao u povijest eurokupova kao jedini koji u šest utakmica skupine nije primio ni jedan pogodak.

No, ono važnije je za "plave" ždrijeb šesnaestine finala Europske lige, 14. prosinca. Dinamo će biti nositelj, uzvrat će igrati kod kuće i ne može izvući jedino Wolfsberger ili Feyenoord, tko od njih dvoje u četvrtak izbori prolazak.

Mogući Dinamovi suparnici su lošiji trećeplasirani iz skupina Lige prvaka i drugi iz skupina Europske lige.

Eh sad, što se Lige prvaka tiče, tu je nakon utakmica u utorak sve poznato. Nenositelji i samim time mogući Dinamovi suparnici bit će Dinamo Kijev, Krasnodar, te Atletico ili Salzburg i Olympiakos ili Marseille. Ukrajinci su završili skupinu s četiri boda, Rusi s pet, tko završi treći nakon međusobnog okršaja Salzburga i Atletica neće moći imati više od šest bodova, kao ni u slučaju Olympiakosa i Marseillea.

Da, sve su to velikani, ali Dinamo je izbjegao trećeg iz skupine u kojoj su Borussia (M), Real, Šahtar i Inter, i ništa se uoči zadnjega kola ne zna. Osim da tko god završi treći imat će najmanje sedam bodova. Neće to biti ni Atalanta ili Ajax (također ne mogu završiti s manje od sedam bodova), ni Brugge (završio s osam), kao ni Manchester United, koji je ispao iz Lige prvaka s devet bodova.

Iz Europske lige jedan je potencijalni suparnik Young Boys ili Cluj, koji u zadnjem kolu međusobno igraju u Švicarskoj.

Zatim su tu Molde ili bečki Rapid, te lošiji od dvojca Bayer Leverkusen i Slavija Prag. Rapid će preskočiti Molde ako ga u zadnjem kolu u Beču pobijedi s više od gola razlike, a Bayer i Slavija također u zadnjem kolu igraju međusobno, u Leverkusenu.

A iz skupine D doći će lošiji od dvojca Glasgow Rangers i Benfica. Portugalski je velikan prije dvije sezone prekinuo sjajan niz Bjeličine momčadi, možda ga Mamić dobije priliku osvetiti.

Rangers je međusobno bolji, a u zadnjem kolu Škoti gostuju kod Lecha, a Portugalci kod Standarda.

PSV Eindhoven ili Granada će doći iz skupine E, a Dinamo možda dobije šansu i osvetiti Rijeku, ako mu dođe drugoplasirani iz terceta Napoli, Sociedad, AZ Alkmaar.

Granada je međusobno bolja od PSV-a, no u zadnjem kolu gostuje u Solunu, dok PSV igra kod kuće s Omonijom.

U Rijekinoj skupini AZ dolazi na Rujevicu, a Sociedad ide u Napulj.

Leicester ili Braga bili bi nezgodan ždrijeb, kao i Milan ili Lille, iz skupine gdje su već ispali praška Sparta i Celtic.

Leicester je međusobno bolji od Brage, a u zadnjem kolu dočekuje AEK, dok Braga igra također kod kuće, protiv Zorje.

Lille je međusobno bolji od Milana i čeka ga gostovanje u Glasgowu, dok Milan zadnjih 90 minuta igra u Pragu.

Makabi ili Sivasspor bili bi posve podnošljiv izbor, u zadnjem kolu igraju u Tel Avivu. A

Tottenham i Lekin Antwerpen u zadnjem kolu u Londonu borit će se za prvo mjesto, a iz zadnje skupine u ždrijeb kao drugoplasirana dolazi Crvena zvezda.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • miljac mimi 09.12.2020.

    Kako god DINAMO je svoje napravio s ovim igracima ovo je plafon

  • Trump Jong Un 09.12.2020.

    Šteta, bio bi dobra mušterija pogotovo ako Luka ne zaigra 😄

  • ZG U SRCU 09.12.2020.

    Nije bitno koga se dobi, vec, sve od sebe dati na terenu...A, ak je protivnik bolji, treba mu cestitati i za nicim ne zaliti, vec se pripremiti za novu Ligu prvaka! Zagrebacki Dinamo, ponos mog grada!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare