To je to što me zanima!

Dinamo: Prošle sezone bolji, ove malo ozbiljniji

Ova momčad nema Vedrana Ćorluku i Eduarda, no ukupno gledajući - igra bolje nego prošle sezone pod vodstvom Josipa Kužea
Vidi originalni članak

S dolaskom jeseni Dinamo uglavnom silazi s europske scene i okreće se “domaćim ciljevima”. Ove sezone u Europi su “modri” dosad odigrali nešto više utakmica, ali samo zato jer su u najtecanje morali već od 1. pretkola Lige prvaka.
Nakon ispadanja od Werdera, Dinamo ima još jednu priliku za ostati u Europi, 1. kolo Kupa Uefe. Pred zagrebačkom momčadi zadnja prepreka je slavni Ajax. Prošle sezone Dinamu se ispriječio Auxerre. Josip Kuže bio je uvjeren u prolaz, kao da igra protiv trećerazredne europske momčadi. Iz sastava koji je igrao protiv Francuza, Branko Ivanković danas ima samo trojicu - Modrića, Vukojevića i Vugrineca. Kao i svake sezone, u Maksimiru je opet novi trener i nova momčad. Vidjet ćemo samo hoće li biti stara priča. Ivanković i njegova momčad ne najavljuju pobjedu, igraju protiv boljega kluba nego što je bio Auxerre. Prema imenima je ona momčad bila jača, samo zbog Eduarda i Ćorluke, ali današnja izgleda ozbiljnije. Ako mogu ponoviti dobru igru s utakmice iz Bremena, kad su trebali pobijediti Werder, tada mogu proći i Ajax.

HUNTELAR JEDINA PRAVA OPASNOST
Odlaskom Sneijdera sve je spalo na leđa Jana Klaasa Huntelaara. Već je jednom zabio u Zagrebu, za 2-2 protiv Heerenveena.
- Čeka nas težak rad, moramo brzo nešto promijeniti u našoj igri - kaže Huntelaar.

DINAMO OVISI O MODRIĆU
Dinamovi navijaČi najviše nade polažu u Luku Modrića. Ako on odigra na visokom nivou, “modri” se mogu nadati prolazu.
- Ako ispunimo sve trenerove zahtjeve, možemo se nadati pozitivnom rezultatu - rekao je Modrić.

MOŽDA BI BILI U LIGI PRVAKA DA NISU PRODAVALI
Uoči početka sezone mnogi su ovu godinu označili kao prekretnicu, smatralo se da Dinamo napokon može nešto napraviti i u Europi. Onda je Mamić odlučio prodati Eduarda te u Ćorluku i nadanja su odmah splasnula. I slavni Ajax dugo traži pravi rezultat u Europi, i oni su se nadali da je to ova sezona, ali onda su prodali najboljeg igrača Sneijdera i Babela. Dinamo je ispao od Werdera iako je u Bremenu imao veliku priliku pobijediti, a Ajax je ispao od praške Slavije.


DINAMO - AUXERRE 2006.
Turina - Etto, Ćorluka, Mamić, Cvitanović - Buljat, Vukojević, Agić, Vugrinec, Modrić - Eduardo

DINAMO - AJAX 2007.
Koch - Mikić, Drpić, Schildenfeld, Čale - Vukojević, Pokrivač, Sammir, Vugrinec, Modrić - Balaban

Idi na 24sata

Komentari 5

  • pepopuh 19.09.2007.

    Nažalost, Ajax je kraj Dinamova europskog puta.

  • mlgregur 19.09.2007.

    Dinamo ima šanda dočeka proljeće u europi ali samo napadačkom igrom.Da se ne prodaju igrači bili bi u ligi prvaka. Jer ne postoje nemoralne ponude ako se želi dobro klubu na duže staze.A sa druge strane igrači,dobri igrači iz Dinamove škole ne mogu igrati jer im tateki nemaju para da plate da bi došli do prve momčadi itd.Svako im dobro ali moraju još puno toga napraviti da b posložili redove.

  • Zorro 19.09.2007.

    Dinamo ima sansu da prezimi u europi, ali bojim se da jos uvijek nema onaj pobjednicki mentalitet koji krasi velike momcadi (da pobjedjuju i kad ne igraju dobro)

Komentiraj...
Vidi sve komentare