To je to što me zanima!

Dinamo je izborio europroljeće!

Visibabe će opet rasti na Maksimiru! Dinamo je pobijedio Feyenoord 2-0 te osigurao plasman u šesnaestinu finala Europske lige i prvo mjesto u skupini! Zabili su Bruno Petković i Lovro Majer...
Vidi originalni članak

Dominantno, briljantno, veličanstveno! Dinamo je nakon sezone 2018/2019 opet izborio europsko proljeće! Hrvatski prvak je pokazao dominaciju protiv nizozemskog Feyenoorda (2-0) koji nije stvorio šansu cijelu utakmicu.

POGLEDAJTE VIDEO: Ludilo u Rotterdamu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Modri' su prepustili kontrolu domaćinima koji nisu uspjeli ugroziti Dominika Livakovića koji je opet bio bez posla. Kako je vrijeme odmicalo, Dinamo je bio sve opasniji prema naprijed, a do gola je došao krajem prvog dijela. Nakon munjevite kontre Ademi je servirao Kastratiju kojem je obranio golman, lopta mu se vratila, a potom ga je srušio igrač Feyenoorda i napravio penal. Izveo ga je Bruno Petković koji je u posljednjoj sekundi prvog poluvremena zabio za 1-0.

Hrvatski prvak je silovito krenuo u drugom dijelu, 'namirisao je krv' i već u 52. minuti riješio utakmicu. Perfektnu akciju započeo je Petković, nastavio Ademi, a završio Lovro Majer za konačnih 2-0. Do kraja je hrvatski prvak stao na kočnicu, a rezultat je, unatoč tome, mogao biti i uvjerljiviji...

Visibabe će opet rasti na Maksimiru! Dinamo je došao do 11. boda koji mu je osigurao šesnaestinu finala i prvo mjesto u skupini. I da. I nakon pet kola 'modri' nisu primili gol, jedini u europskim natjecanjima! Obrana je opet izgledala perfektno, mirno i koncentrirano, a dovoljno govori činjenica da je Dominik Livaković većinu utakmicu proveo praktički u ulozi gledatelja.

U drugoj utakmici Wolfsberger je pobijedio CSKA (1-0) u Moskvi i došao na korak od prolaska dalje. Jedini gol zabio je Hrvat Dario Vizinger i tako pomogao svojoj momčadi da skoči na drugo mjesto. U posljednjem kolu Austrijanci igraju s Feyenoordom i odlučuju o drugom putniku u play-off, a Wolfsbergeru je dovoljan i remi.

Ždrijeb šesnaestine finala Europske lige bit će 14. prosinca, a prve utakmice će se igrati 16. veljače, dok su uzvrati na rasporedu 25. veljače.

 

Idi na 24sata

Komentari 443

  • 03.12.2020.

    Sta kazu bili tici

  • Zagreb_One_And_Only 03.12.2020.

    Mozete pricati kaj hocete, ali ovo je veci uspjeh nego prosle godine.

  • stef99 03.12.2020.

    Morat će tovari pisati novi zakon o sportu, gdje Dinamu treba zabraniti nastupati u Europi, a cijelo rukovodstvo pohapsiti i odvesti na sud u Osijek, jer ziher je ziher, ....... ba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare