To je to što me zanima!

Dinamo za povijest: Zabijao je i Cvitanović, a godišnju ulaznicu kupio je i miljenik Kujtim Shala!

Košarkaški klub Dinamo Zagreb odigrao je povijesnu, prvu utakmicu u Premijer ligi i pobijedio sinjski Alkar 91-83... Najbolji je bio Ivan Novačić, koji je u karijeri igrao za čak šest zagrebačkih klubova
Vidi originalni članak

Dugo su svi oko Dinama čekali ovaj trenutak. Od kad su krenuli u projekt sanjali su da će zaigrati u najvišem rangu hrvatske košarke. U subotu u 15 sati taj trenutak su dočekali. Uz podršku Bad Blue Boysa u Draženovom domu pao je sinjski Alkar. I to u kakvoj utakmici. Od početka je bilo napeto, koš za koš, nitko se nije mogao odlijepiti....

I tako do posljednje minute, kad je Dinamo koševima Luke Cvitanovića, prezimenjaka najboljeg strijelca u povijesti Dinama, ali nogometnog, poveo 81-79. Priču je slobodnim bacanjima završio Ivan Novačić (37), aktualni prvak Hrvatske s Cibonom iz koje je došao u Dinamo. Inače, kad smo već kod njega, Ivan, rođeni Zadranin, u karijeri je igrao za čak šest zagrebačkih klubova. To su Dubrava, Zagreb, Cedevita, Zrinjevac, Cibona i Dinamo. 

- Navijači koji stoje uz klub su mi sigurni bili jedan od motiva zašto sam došao u KK Dinamo. Želim se dokazati i njima jer rijetko u Hrvatskoj imaš klub koji ima navijače iza sebe - rekao je Novačić.

KK Dinamo je pokrenuo i akciju kupnje godišnjih ulaznica pod nazivom "Ugovor sezone". Svaki kupac godišnje ulaznice s klubom potpisuje osobni ugovor, a u slučaju 986 takvih ugovora kao glavni sponzor na dresovima istaknut će se navijače kroz prepoznatljivi logo buldoga i broj 1986 koji predstavlja godinu osnivanja Bad Blue Boysa. Godišnju ulaznicu uoči utakmice kupio je legendarni napadač Dinama s kraja 80-ih i početka 90-ih Kujtim Shala.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pag1987 01.10.2022.

    Košarka je postala čudnovati kljunaš među sportovima u Hrvatskoj...

  • a e 46 01.10.2022.

    jel se skupilo 8 ljudi ko na rusimiru ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare