To je to što me zanima!

Najbolji Dinamo dosad nije bio dovoljno dobar da osvoji bod...

Lyon je pobijedio Dinamo 1-0 na Maksimiru u petom kolu Lige prvaka. Lacazette je zabio u 72. minuti protiv hrvatskog prvaka koji je bio u najmlađem sastavu otkako igra Ligu prvaka...
Vidi originalni članak

Dinamo nikad nije igrao u mlađem sastavu u Ligi prvaka i ove sezone nije izgledao bolje nego večeras, sve do 72. minute kad Rafael bježi po desnoj strani i dodaje do Lacazettea koji zabija za pobjedu Lyona u Zagrebu (1-0) u petom kolu Lige prvaka.

"Modri" kao da uvijek nekako pronađu način da izgube, pa makar većim dijelom utakmice bili ravnopravni Lyonu kao što je to bilo večeras. Dinamo je deseti put zaredom izgubio u Ligi prvaka, ove sezone ostao je jedini bez gola u pet utakmica, a zadnju šansu za to imat će protiv Juventusa u Torinu u zadnjem kolu što i nije neka šansa.

Petev ima puno veći problem od toga.

Dinamo u nedjelju putuje u Osijek, potom slijedi Kup pa Rijeka doma, a Matel ima slomljen nos, Ćorić je odšepao s ove utakmice, Pavičić nije mogao izdržati do kraja...

Dinamo s domaćim klincima 

Ivajlo Petev iznenadio je sastavom za Lyon.

Dok je zadnja linija bila manje više očekivana, u vezi su bili 19-godišnjaci, Pavičić, Knežević i Gojak. Ćorić je igrao lijevo, Šitum desno, a Fernandes je bio u špici.  

No rano je Petev morao mijenjati. Matel je nastradao u sudaru s protivničkim igračem koji mu je slomio nos. Henriquez je ušao, a Šitum se s krila prebacio na desnog beka.

I odigrao je sjajno na toj poziciji.

GNK Dinamo Zagreb - Olympique Lyon Rezultati uživo

Najboljih 45 minuta ove sezone

Bugarski trener nije htio riskirati sa Soudanijem kojeg muči mišić, Stojanovića nije bilo zbog crvenog kartona u Sevilli, a Lešković, Goncalo i Antolić dulje su vrijeme van terena.

No nije samo Petev iznenadio.

Francuski novinari bili su u čudu kad su sat vremena prije utakmice dobili sastav. Podcjenjivački ili ne, Bruno Genesio ostavio je četvoricu prvotimaca na klupi, Diakhabyja, Fekira, Tolissa i Rybusa koji su bili najavljeni u prvih 11.

Dinamov mladi vezni red, najmlađi koji je ikad igrao za "modre" u povijesti Lige prvaka, pokazao je da može. Nakon početnog pritiska probudio se Dinamo i preko Gojaka, Ćorića i Šituma pokazao da ima igrače koji mogu parirati Lyonu.  

Prečka Lyona

Dinamo se branio, ali ovaj put tranzicija je radila sjajno.

Brza transformacija iz obrane u napad izbacila je i Pavičića u sjajnu šansu, ali Lopes je to obranio. Bilo je tu i malo sreće jer ona Ferrijeva lopta iz 28. minute mogla je završiti iza leđa Livakovića, ali prečka je ovaj put bila na Dinamovoj strani.

Možda i najbolju Dinamovu šansu propustio je Amer Gojak koji je igrao vrlo dobro. Ušao je mladi veznjak bez straha, a centimetri su ga dijelili od gola. Fernandes je ubacio s desne strane, a Gojak je promašio glavom s pet metara. Malo je nedostajalo da dobro zahvati loptu i ne bi bilo spasa za Lyon koji nije nešto posebno odigrao u prvom dijelu, dok je Dinamo odigrao najboljih 45 minuta u Ligi prvaka ove sezone.

Ćorić izašao, Dinamo stao

U nastavku je Dinamo pao, to se i očekivalo. Pogotovo se to vidjelo nakon izlaska Ante Ćorića. Jonas jednostavno nije takav kalibar igrača i zapelo je u iznošenju lopte. No nije Lyon igrao ništa posebno.

Zagrepčani su bez većih problema držali nulu i prvi bod ove sezone, ali na ovom nivou pogreške se jednostavno ne opraštaju. Pivarić je izašao na veznjaka i ostavio je bok Gojaku koji nije imao šanse protiv brzanca Rafaela koji asistira Lacazetteu za pobjedu.

Dinamo ispao od Europe

Dinamo je odigrao najbolju utakmicu u Ligi prvaka ove sezone i daleko najboljih prvih 45 minuta, ali ni to nije bilo dovoljno za bod na oproštaju od navijača i Europe.

Sad više nema ni teoretske šanse da Dinamo s trećeg mjesta nastavi natjecanje u Europskoj ligi. Dobro, ni uoči utakmice šanse nisu bile realne. Dinamo je trebao dobiti Lyon na Maksimiru i Juventus u gostima.

Ovako su se "modri" i službeno oprostili od navijača i Europe. 

Ostao je još Juventus u Torinu. 

Idi na 24sata

Komentari 257

  • 24.11.2016.

    najgori Dinamo u ligi prvaka

  • TamnaZvijezda 23.11.2016.

    Izem ti nogomet, dynamo je opet "skoro" ovaj put ne pobijedio, već izvukao "remi". Dobar taj dynamo!

  • dobro jutro 23.11.2016.

    Dobro je da Jonas grije klupu,Soudani je dobar ali prespor,dobar Dinamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare