To je to što me zanima!

Dinamov put do Lige prvaka: Pet pobjeda i sretna 98. minuta

Da su 'modri' ispali od Ludogoreca, ne bi išli niti u Europsku ligu. Sreća je pomazila zagrebačku momčad i spasila sezonu i "tektonske" poremećaje u Maksimiru
Vidi originalni članak

Na papiru Dinamov put do Lige prvaka izgleda kao da je bio lagan, ali sjetite se samo Ludogoreca. 

'Modri' su krenuli od 2. pretkola i čekao je bugarski prvak. U prvoj utakmici u gostima je Rukavina u nadoknadi zabio za 1-1. U Maksimiru je Dinamo gubio 2-1, ali je uspio izjednačiti, a onda je Vida zabio u 8. minuti sudačke nadoknade. Da su tada ispali, ne bi išli niti u Europsku ligu. Sreća je pomazila zagrebačku momčad.

S vremenom su se dizali u formi pa je 3. pretkolo bilo rutinski odrađeno. Pobjeda u Moldaviji protiv Šerifa 1-0 pa doma čak 4-0.

Maribor je bio posljednji korak. U Zagrebu je bilo 1-1, a Berić je imao 'mrtvaca', srećom promašio je Kelavin gol. Badelj je zabio za 2-1, a u uzvratu je Dinamo bio dominantan.

2. pretkolo

Ludogorec-Dinamo 1-1, Dinamo-Ludogorec 3-2

3. pretkolo 

Šerif-Dinamo 0-1, Dinamo-Šerif 4-0

4. pretkolo

Dinamo-Maribor 2-1, Maribor-Dinamo 0-1

Idi na 24sata

Komentari 40

  • damjannoo 29.08.2012.

    Zahvaliti se morate samo Mamiču. Igrali su sudci za Dinamo

  • psukan 29.08.2012.

    samo hrabre sreca prati...a sad uzivajmo u LP

  • IvicaPajk 29.08.2012.

    Čestitke Dinamo na prolazu u grupnu fazu lige prvaka bilo bi ljepo da dođu barem malo slabije klubove nek prošle sezone s realom lyonom i ajaxom...npr.milan braga i anderlecht bilo bi super da ispadne tak al nebude

Komentiraj...
Vidi sve komentare