To je to što me zanima!

Dinamove šanse: Samo su dva kluba u povijesti EL stigla 0-2

Tottenham je najveći favorit za osvajanje Europske lige, ali na tri kluba je uoči uzvrata osmine finala veći koeficijent da će proći nego na Dinamo. Čuda se ne događaju često, ali Dinamo ih je znao prirediti u Europi...
Vidi originalni članak

Dva od 38. To je 5,3 posto. E tolike su Dinamove šanse da prođe Tottenham ako ćemo se konzultirati sa statistikom.

To je broj klubova u povijesti Europske lige, od 2009/10. sezone, koji su u nokaut fazi, ne računajući pretkola, uspjeli preokrenuti 0-2 iz prve utakmice.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uspjela je to Steaua protiv Ajaxa u šesnaestini finala 2013. i Sevilla protiv Betisa u osmini finala 2014. I jedini i drugi u uzvratu su pobijedili 2-0 i prošli dalje nakon jedanaesteraca.

Valencia je preokrenula Baselovih 3-0, dok su Basaksehir protiv Sportinga, Arsenal protiv Rennesa, Salzburg protiv Lazija i Fulham protiv Juventusa okretali 1-3 iz prve utakmice. Ali 0-2 samo Steaua i Sevilla.

Zanimljivo, Tottenham je u istoj fazi Europske lige 2012/13. umalo prosuo 3-0! Inter je u uzvatu pobijedio također 3-0, ali je u produžetku Adebayor zabio gol u gostima, koji je, uz krajnjih 4-1 za Inter, ipak odveo Spurse dalje.

Dinamove su šanse podjednake i kad pogledmo kladionice. Od svih domaćina današnjih uzvrata, najveći je koeficijent na pobjedu Dinama nad Tottenhamom (4,20, a na Spurse 2,02).

Koeficijent na Dinamov prolazak je 17 (na Tottenham 1,03), ali čak tri para osmine finala kladionice smatraju još izvjesnijima! Olympiakosove šanse protiv Arsenala, nakon pobjede "topnika" 3-1 u Grčkoj, su 41 (na Arsenal 1,01) isto kao i Young Boysove protiv Ajaxa nakon 3-0 u prvom susretu. A manje šanse od Dinama ima i Šahtar protiv Rome. Nakon poraza 3-0 u Rimu, tečaj na prolaz Ukrajinaca je 26, a na Romu 1,02.

Baš je Tottenham najveći favorit za osvajanje Europske lige (5), ispred Manchester Uniteda (5,5), Arsenala (6) i Ajaxa (8,5). Dinamo? Ajde, nije najveći autsajder, tečaj da će "plavi" osvojiti EL je 251, kao i na Šahtar, kijevski Dinamo i Molde, dok je na Young Boys 501.

I opet, što nam preostaje nego biti optimisti i vjerovati u "plave", ovaj put Krznarove dečke? Čuda se ne događaju često, ali takav ili sličan koeficijent bio je i uoči okršaja na Old Traffordu i protiv Arsenala, uoči uzvrata protiv Ajaxa nakon poraza 1-0 u Maksimiru, pa i utakmica s Atalantom, moskovskim CSKA...

Idi na 24sata

Komentari 67

  • 18.03.2021.

    Dinamove sanse su male i nikakve ali lopta je okrugla sretno Dinamo!

  • Slender 18.03.2021.

    Petkovic hat-trick iz tri penala 😏

  • PetrKropotkin 18.03.2021.

    🎼🎶I znaj! 👏👏 DA Bog! 👏👏 zna za sveeeTO iime too! 👏👏  , sveto iimee Diinamoo oOo, i u NEEbo s njim 👏👏 i u paakaaO, 👏👏 bed blu boojsi i dinamooOO🎶🎵🎶

Komentiraj...
Vidi sve komentare