To je to što me zanima!

Dinamovi kadeti napadnuti u Osijeku! 'Sramotno je da nam se ovo događa u 21. stoljeću...'

Kadeti Dinama slavili su s 4-2, a junak utakmice bio je dvostruki strijelac i asistent - Leon Jakirović, sin Dinamovog trenera Sergeja. Mlade nade 'modrih' su hvatali taksije i tako bježali od huligana!
Vidi originalni članak

Kadetska momčad Dinama u subotu je gostovala u Osijeku, pa u zaostaloj utakmici 12. kola slavili 4-2. Momčad Ivice Landeke do pobjede je stigla s po dva gola Leona Jakirovića (sin Dinamovog trenera Sergeja) i Mislava Ćutuka. A prije toga u Osijeku doživjela neugodne scene.

Dinamovi klinci su dan prije utakmice prošetali Osijekom, poželjeli se slikati kod osječke katedrale, a tamo su verbalno napadnuti. Skupina prilično starijih huligana pratila je mlade dinamovce po gradu, počela im verbalno prijetiti, pa su se oni razbježali, kako god znali pohvatali taksije i pobjegli u hotel. 

"GNK Dinamo najoštrije osuđuje nedavni verbalni napad koji su doživjeli maloljetni igrači naše U16 momčadi tijekom gostovanja u Osijeku. Tijekom šetnje oko hotela gdje su bili smješteni, verbalno su napadnuti od strane nekoliko nepoznatih osoba. Takvi nemili događaji ne samo da narušavaju duh sporta i fair playa, već i predstavljaju ozbiljan udarac na integritet i sigurnost naših mladih igrača

Kao klub vjerujemo u vrijednosti tolerancije, poštovanja i inkluzivnosti u sportu. Svaki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja je neprihvatljiv i suprotan temeljnim načelima kojima se vodimo kao klub. Smatramo da se ovakve situacije ne smiju događati radi sigurnosti igrača svih hrvatskih klubova i djece općenito. Sramotno je da u vlastitoj državi u 21. stoljeću djeca moraju strahovati zbog obilježja kluba za koji nastupaju.

Pozivamo sve hrvatske klubove i njihove navijače kao i sigurnosne institucije da poduzmu odgovarajuće korake kako bi se osiguralo da se slični incidenti ne ponove u budućnosti. Također, pozivamo sve dionike sportske zajednice da se ujedine u osudi ovakvih postupaka te da zajedno radimo na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve sudionike u sportu, posebice za našu mladež" stoji u službenom priopćenju Dinama.

Dinamovi kadeti uvjerljivo su vodeća momčad Prve HNL, mlade nade "modrih" su u 16 odigranih kola skupili 44 boda. Drugoplasirani Hajduk u istom je broju utakmica uhvatio 35, trećeplasirani Osijek 32 boda. Dinamo je vodeći i u juniorskom uzrastu, dok je u pionirskom najbolja - Gorica.

Idi na 24sata

Komentari 134

  • Perke HŽV 19.02.2024.

    Šiba je iz raja izašla🤣

  • slavonac493 19.02.2024.

    Sve se vraća sve se plaća , kako siješ tako ćeš i žeti.

  • zd-os 19.02.2024.

    Hvala sto ste mi izbrisali komentar jer sam rekao istinu a to je da su novinari glavni krivci za ovakvo stanje među huliganima koje oni nazivaju navijacima

Komentiraj...
Vidi sve komentare