To je to što me zanima!

Direktor Fiorentine: Pjaca nam je važan dio napadačkog trojca

Napadači Fiorentine, Chiesa, Simeone i Pjaca zajedno su u Serie A zabili sedam golova, a klub je bio rekordnih 77 dana bez pobjede. No, direktor Corvino tvrdi da će Pjaca predvoditi napad Fiorentine i na proljeće
Vidi originalni članak

Odlazi iz Fiorentine, klub nije zadovoljan. Juventus traži novi klub Marku Pjaci. Nije se uklopio u momčad. To su samo neki od naslova kojim su talijanski mediji 'častili' hrvatskog reprezentativca nakon prvog dijela sezone u Fiorentini. A Pjacina statistika je sljedeća - igrao je 13 utakmica, točnije 578 minuta, a za to vrijeme zabio je jedan gol i imao jednu asistenciju, a sve na utakmici protiv SPAL-a.

- Napadački trio Chiesa, Simeone i Pjaca su podbacili, naravno da mogu bolje, no Pjaca je itekako važan dio našeg napadačkog terceta i u toj ulozi ga vidimo i dalje - javio se Corvino.

Ako se gledaju brojke, onda se možemo složiti da je Fiorentinin udarni tercet podbacio. Simeone je zabio četiri, a najveća zvijezda kluba, Federico Chiesa, samo dva gola. A kad glavni trio zajedno zabije sedam golova, onda je jasno da se može bolje. I mora, jer je riječ o kvalitetnim napadačima. 

U klub je doveden i Kevin Mirallas, no niti on nije pokazao puno više, zabio je dva gola.

- Mirallas je dobra alternativa i zamjena za naš tercet. Istina je da smo očekivali više golova od naših napadača, no sigurni smo da će u drugom dijelu sezone nadoknaditi  - ističe Corvino.

Dobra vijest za navijače Fiorentine jest da su u posljednje dvije utakmice, protiv Sassuola i Empolija u 110 minuta zabili šest golova. Loša vijest je da im je prije toga za šest golova trebalo 790 minuta. Također, u ovoj sezoni Fiorentina je bila 77 dana bez pobjede, što se ne pamti od osnutka kluba. No i takva Fiorentina, koja je odigrala prosječnu sezonu, samo je pet bodova udaljena od mjesta koje vodi u Ligu prvaka, a koje drži Milan.

I upravo ove dvije momčadi igraju ovaj vikend na San Siru. I dok je Fiorentina kompletna, jer im se vraćaju Milenković, Veretout i Fernandes, Milan muči muku s ozljedama i kartonima, pa su otpali Bonaventura, Kessie i Bakayoko...

Idi na 24sata

Komentari 3

  • fire_fighter 20.12.2018.

    Cijela ekipa loše igra, Pjaca se samo uklapa u sivilo. Fiorentina ima jako mladu ekipu i ne stavlja im se imperativ osvajanja trofeja dok se ne uigraju. Nadam se da ce Pjaca ostati i u sljedecoj polusezoni povezat par dobrih utakmica, treba mu samopouzdanja, a i malo više zalaganja.

  • paminjo 20.12.2018.

    neki dan ste napisali da se vraća u Juve nakon nakon neuspješne epizode u Firenzi..

  • Pa šalim se, bokte! 20.12.2018.

    Važan k'o Delač Chelsea-u.

Komentiraj...
Vidi sve komentare