To je to što me zanima!

Direktorima Osasune zatvor i 2 mil. € kazne zbog korupcije...

Najveću kaznu dobio je nekadašnji direktor Odasune Angel Vizcay koji je dobio osam godina i osam mjeseci kazne zbog netransparentnog trošenja novca, krivotvorenja računa i sportske korupcije...
Vidi originalni članak

Pet bivših direktora španjolskog nogometnog prvoligaša Osasune i dva bivša igrača Betisa osuđeni su u petak na zatvorske kazne zbog niza optužbi za korupciju.

Najveću kaznu dobio je nekadašnji direktor Odasune Angel Vizcay koji je dobio osam godina i osam mjeseci kazne zbog netransparentnog trošenja novca, krivotvorenja računa i sportske korupcije. Uz tto će on i ostala četiri direktora morati vratiti klubu 2,340,000 eura.

BIVŠI PREDSJEDNIK BARCELONE: 'U zatvoru su mi dali vazelin i četiri paketa prezervativa...'

Bivši igrači Betisa Antonio Amaya i Xavi Torres kažnjeni su sa po godinom zatvora zbog umiješanosti u sportsku korupciju.

Sud u Španjolskoj je dokazao kako su u sezoni 2013/14. direktori Osasune dogovorili isplatiti Amayi i Torresu po 650,000 eura kako bi pomogli Betisu svladati Valladolid u pretposljednjem kolu Primere, a zatim namjerno izgubiti od Osasune u posljednjem kolu kako bi sastav iz Pamplone zadržao prvoligaški status.

Betis, koji je i prije ta posljednja dva kola izgubio izglede za ostanak, svladao je Valladolid sa 4-3, a potom izgubio 1-2 od Osasune. Ipak, niti to nije bilo dovoljno Osasuni da ostane u ligi.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • sena2 25.04.2020.

    Nista novo.Spanjolska liga je poznata po korupciji,namjestanju i utaji poreza.Samo je jadno da ove iz malih klubova zatvaraju u zatvor,a iz velikih tvornica zla samo financijski kazne!Dakle sustav i dalje ne funkcionira

  • mestar 25.04.2020.

    Samo je kod nas sve transparentno, nema izvlacenja novca nema pranja nema namjestanja kod nas je sve najpostenije od sporta politike i svega ostaloga, sad su sebe samoproglasili najboljima na svijetu u borbi s koronom isto kao s onom proslom financijskom krizom.

  • qwesd 24.04.2020.

    kako? kako? dal bu juričan to objasnio, pa zar toga nema samo kod nas

Komentiraj...
Vidi sve komentare