To je to što me zanima!

Dirljivo: De Rossi je prijatelju u lijes stavio zlato sa SP-a 2006.

Pietro Lombardi dugi niz godina bio je oružar u talijanskoj nogometnoj reprezentaciji. Preminuo je u 92. godini života. Daniele de Rossi došao mu je na sprovod...
Vidi originalni članak

Daniele de Rossi ispričao se treneru Lucijanu Spallettiju i napustio trening Rome u srijedu. Spremio se talijanski nogometaš, navukao je odijelo, a u džepu je imao zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine. 

Sjeo je De Rossi u automobil i krenuo prema Firenci kako bi odao počast prijatelju i čovjeku kojeg su igrači obožavali u reprezentaciji, popularnom ‘Spazzoliniju" ili "Četkici", kako su ga odmilja prozvali u talijanskoj svlačionici.

Pietro Lombardi dugi niz godina bio je 'oružar' u talijanskoj nogometnoj reprezentaciji. Preminuo je u 92. godini života, a De Rossi mu je došao na posljednji ispraćaj i u otvoreni lijes stavio je zlato sa SP-a 2006. godine. Lombardi je bio omiljen lik u reprezentaciji, a nadimak "Četkica" dobio je jer se do najsitnijeg detalja trudio kako bi igrači na teren izašli u sjajnim kopačkama.

Poznat kao žestoki momak, koji na desnoj potkoljenici ima tetovažu u žutom trokutu omeđenom crnim linijama na kojoj jedan igrač uklizava drugom i koja kao da upozorava njegove protivnike da se malo pripaze, Daniele de Rossi pokazao je svoju drugu stranu. Dirnuo je sve na posljednjem ispraćaju Lombardija predavši najsjajniju medalju koju nogometaš uopće može osvojiti u karijeri.

Iako nije previše igrao na tom SP-u, jer je već u drugom kolu laktom odalamio Amerikanca McBridea i dobio četiri utakmice suspenzije, zabio je penal u finalu u raspucavanju protiv Francuske za četvrti svjetski naslov Talijana. 

Svoju najvredniju medalju odlučio je dati prijatelju koji je bio uz njega dugi niz godina u reprezentaciji. Potez vrijedan divljenja...

Idi na 24sata

Komentari 36

  • fadil nindza 19.03.2016.

    RESPECT COVIJECE VELIKOGA SRCA...

  • --- DAVOR --- 19.03.2016.

    Ja sam svom dedi kojag sam obožavao stavio u džep ogrlicu od školjaka koju sam godinama nosio. Osječao sam se ko da ču mu tako na neki način uvijek biti blizu.

  • --- DAVOR --- 19.03.2016.

    Znamo kavih bolesnika ima po svijetu tako da me nebi čudilo sad kad je to javno objavljeno da netko prokopa grob u potrazi za medaljom i onda ju masno preproda u budućnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare