To je to što me zanima!

Diskusija: Hoće li se nakon zlata košarkaši proslaviti?

Nisu uspjeli ni svojedobno najbolji juniori i također supertalenti Dubravko Zemljić i Josip Sesar. Hoće li Dario Šarić i ostali 'klinci' osvariti velike karijere?
Vidi originalni članak

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 16 godina osvojila je u nedjelju naslov prvaka Europe, a u finalu su dečki 'razbili' Litvu (80-52). Na putu do vrha redom su padali Srbija, Italija, Grčka, Rusija i Španjolska. Dvaput su 'klinci' izgubili, ali oba puta kad je već bio osiguran prolaz u iduću fazu natjecanja. S 'pola' koša od Francuza i uvjerljivo od Nijemaca kad nije igrao najbolji kadet Europe, Dario Šarić. A taj Šarić je novi Dražen Petrović, i ne od jučer. Već dugo o Šibenčaninu (204cm) treneri govore u superlativima, a usporedba s Petrovićem dovoljno govori o njegovom talentu. Na prvenstvu je u prosjeku zabijao 24 poena i 11 skokova, zastrašujuće. Tokom cijelog turnira je bio toliko dominantan da je naravno proglašen i najboljim igračem. Šarić je visinom krilni centar, a motorikom i razmišljanjem play. Nije ni čudo se već prije godinu dana 'pola' klubova Europe zanimalo za Darija koji igra u Zagrebu. No, vrijeme je za stati na loptu nakon što se proslavi veliki uspjeh. Nikola Vujčić 1995. godine je predvodio Hrvatsku do naslova prvaka Europe. Napravio je veliku karijeru, no to ne znači da će i Šarić. Nisu uspjeli ni svojedobno najbolji juniori supertalenti Zemljić i Sesar. Slijedi mu još puno rada i dokazivanja već u novoj sezoni, a uz talent koja ima morao bi uspjeti. Hoće li Dario biti uspješan košarkaš ili će kao i mnogo puta u hrvatskom sportu veliki talent ostati samo to? Je li on novi Petrović? Može li ova generacija i do uspjeha i kad odrastu?

Idi na 24sata

Komentari 14

  • user_38907 16.08.2010.

    Svaka čast dečkima...košarkaška scena ima budućnost...neko će se sigurno proslaviti...ovo je odličan rezultat i treba im od srca čestitati!

  • _dino_ 16.08.2010.

    hmm...decki su pravi...svaka im čast...ovaj šarić će bit najbolji naš košarkaš u povijesti....samo neka nastavi tako

  • user_41152 16.08.2010.

    vjerujem da hoće jer su dečki odlični...samo treba raditi i trenirati... ako se umisle, ništa od njih... ali inače su super

Komentiraj...
Vidi sve komentare