To je to što me zanima!

DISKUSIJA: Tko je najbolji trener Dinama u povijesti?

Ćiro Blažević, Branko Zebec, Cico Kranjčar, Otto Barić. Tko je po vama najbolji trener Dinama u povijesti? Koga bi još dodali na listu kandidata...
Vidi originalni članak

Na klupi Dinama prodefilirali su mnogi treneri, neki su ostavili dubok trag, a neki su klupu napustili kao što su i došli, neprimjetno i bez velike prašine. Nije lako prosuditi tko je zaslužio titulu najboljeg trenera u Dinamovoj povijesti. Je li to Branko Zebec? Čovjek je doveo Dinamo do finala Kupa velesajmskih gradova 1967. godine. Modri su ga na kraju osvojili što se smatra najvećim uspjehom u povijesti kluba. Godinu kasnije je osvojio prvu dvostruku krunu u povijesti Bundeslige s Bayernom. Bilo bi nepošteno ne spomenuti i legendarnog Ćiru Blaževića koji je s 'modrima' 1982. godine osvojio Prvenstvo Jugoslavije nakon 24 godine. Navijači Hajduka zasigurno se sjećaju 1997. godine kada je Dinamo osvojio prvenstvo s 21. bodom ispred 'bilih'. Na klupi je bio Otto Barić, koji je te godine osvojio i dvostruku krunu s Dinamom. Cico Kranjčar je u dva navrata osvajao Kup i prvenstvo na klupi tadašnje Croatije (1996. i 1998.) Marijan Vlak ispratio je Partizan s pet komada s Maksimira, a argentinski trener Osvaldo Ardilles vodio je Dinamo u Ligi prvaka i odigrao 0-0 s Manchester Unitedom na Old Traffordu. Tko je po vama najbolji u povijesti i ima li netko od novijih kandidata sposobnosti da to postane? Navodno će Krunu Jurčića na klupi zamijeniti Nikola Jurčević, koji je dobio zadatat - odvesti Dinamo u Ligu prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • lutomar 23.04.2010.

    Na listu stavljam TOMISLAVA IVIĆA!!!! Puknio je Hajduka u Maksimiru (kup utakmica) 4:1 i to sa 9 igrača. Nadam se da ima ovdje generacija koje se toga sjeća???

  • tovar_69 23.04.2010.

    Branko Ivanković

  • user_45885 23.04.2010.

    nije bitno tko je bio najbolji nego tko će biti a ja ću biti najuspješniji trener dinama

Komentiraj...
Vidi sve komentare