To je to što me zanima!

Djevojčica (15) sudila je djeci, odustala zbog uvreda i prijetnji

'Nije bilo utakmice bez uvreda i prijetnji. I od roditelja i od djece. Roditelji ih ne uče elementarnoj pristojnosti. Uvjeravaju da su bolji od svih pa zato imaju pravo bilo koga kritizirati na koji god način požele. I prijetiti'
Vidi originalni članak

Španjolka Andrea Deja nije još ušla ni u tinejdžersku dob. Curi je 15 godina, obožava nogomet, voli biti s dječicom, željela se baviti suđenjem pa je sva sretna pristala 'za sok i sendvič' suditi na nekim utakmicama pučkoškolaca.

Organizirano bavljenje sportom takorekuć prvašića, djeca i lopta, gušti '300%'. Nema što poći krivo, a?

'Antena 3', španjolska TV u istom vlasništvu kao i glasovita radio postaja 'Onda cero', emitirala je priču o Andrei Dejo. Djevojci toliko mladoj da su joj sakrili lice, a sudila je onim tako malima da je za njih 'velika teta'. Sudila pa zaključila: 'Hvala, ne više':

- Nije bilo utakmice u kojoj nije bilo uvreda, kako od roditelja tako i od djece koju mame i tate ne uče civiliziranom ponašanju i elementarnoj pristojnosti nego ih uvjeravaju da su bolji od svih pa zato imaju pravo bilo koga kritizirati na koji god način požele. I prijetiti - rekla je Deja.

Uvrede su bile konstante. Uvrede i prijetnje. U maloj ligi za uzrasnu kategoriju koju Španjolci zovu "benjamines''. Djeca od osam do deset godina (8-10). Uvrede i prijetnje?!

Kako kaže Andrea: "Na ama baš svakoj utakmici". Danas još šmrkavi vrijeđaju curu od 15 godina dok joj njihovi roditelji prijete s tribina. Sutra će doslovno mrziti sve koji misle drukčije od njih.

A možda im od ruke/noge ne bude išao sport pa se malo bace u politiku. Ne treba biti mlak i ispuhan ni sa osam godina, ali vrijeđati i prijetiti djevojci koja i sama još ide u osnovnu školu, na tekmi klinaca... Svijet je totalno pop....o.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • rvp444 19.12.2018.

    Ma ti roditelji su bolesni, meni je lakse suditi seniore nego limace i zagice, stalno nesto psuju dobacuju, je.u mater za aut, a zapravo nisu ni jednom u pravu

  • Netko_Iz_Mase_1 19.12.2018.

    kaj je ovo, tek sam na pola članka shvatio o čemu se uopće radi. Autor treba pod hitno na ortoepijsku edukaciju iz našeg jezika

  • Lojqa 19.12.2018.

    Kakva je to recenica 'djevojcica sudila je djeci'? I ovo nije prvi put, ovo ponavljate konstantno, kao da se trudite. Ispravno je 'djevojcica je sudila djeci'.

Komentiraj...
Vidi sve komentare