To je to što me zanima!

Dobar posao: Dinamo će na Ivi Pintu zaraditi trostruko više...

Portugalca je Dinamo iz Cluja doveo za milijun eura. Prodaje ga u Norwich za tri milijuna eura, a bit će tu i nekih bonusa. Pino odlazi iz Maksimira nakon 2 godine
Vidi originalni članak

We played good game.

U prijevodu - odigrali smo dobru utakmicu. Omiljenu rečenicu Ive Pinta više nećemo slušati u Zagrebu. Sad će je Portugalac govoriti engleskim kolegama, onima koji prate Norwich.

Portugalac nakon dvije godine u Maksimiru diže sidro i odlazi na Otok. Više se neće vraćati u Zagreb. Uostalom, već se pozdravio sa svima nakon posljednje utakmice u 2015., protiv Intera. Izgrlio je sve, od čistačice do ostalih djelatnika kluba. Na odlasku je obećao da će se vratiti na početak priprema, ali to su obećali mnogi pa se više nisu vratili. 

Činilo se kako će desni bočni završiti u Anderlechtu, ali onda se u cijelu priču “upetljao” Norwich. Ubrzo je posao bio završen. Ivo Pinto će se na Otok preseliti za tri milijuna eura, bit će tu nešto i bonusa. Tako bi Dinamo na kraju od njegove prodaje mogao zaraditi i četiri milijuna eura. Dobar posao, zasad je sigurno da će Zagrepčani zaraditi trostruko više jer su Pinta u ljeto 2013. godine doveli za milijun eura. 

Ivo Pinto je u Dinamu igrao promjenjivo, znao je i izgubiti mjesto u prvih 11. Doveden je kao veliko pojačanje, ali realno na kraju nije ispunio očekivanja. Mogao je i morao puno bolje u Maksimiru.

Barem Zoran Mamić kao sportski direktor može zadovoljno trljati ruke nakon njegova odlaska. On je tek šesti stranac u novijoj povijesti kluba od kojeg će hrvatski prvak financijski profitirati. 

Portugalac je četvrti najisplativiji. Rekorder je Eduardo, a ispred Pinta su još Viduka i Cesar. Norwich je 15. na ljestvici Premiershipa, a Pinto će se za mjesto u prvoj momčadi boriti sa Škotima Whittakerom i Martinom.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Marko Pejić 31.12.2015.

    dobar posao mora se priznati

  • hrvatska u srcu 30.12.2015.

    ma dajte pa koliko je u dinamu već? pa računajte skoro 150 tisuća da mu je mjesečna plaća i to kad se zbroji dinamo je minimalno na gubitku a što se bonusa tiče da dobiti će ako norwich uđe u liguprvaka još koju tisuću gore

  • dodo-077 30.12.2015.

    po novinama se prica o cifri od 3 mil eura, a na tv-u slusam 4,5 ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare