To je to što me zanima!

Dobili su zabranu: Bez ruskih atletičara na SP-u u Portlandu

Zbog nedavne dopinške afere ruskih sportaša koja je potresla svijet sporta, atletsko dvoransko Svjetsko prvenstvo u Portlandu 2016. održat će se bez ruskih atletičara
Vidi originalni članak

Neće biti Rusa na Svjetskom atletskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu 2016. godine. Ruski atletičari dobili su zabranu nastupa u ožujku sljedeće godine, piše Reuters

Bit će ovo prvo globalno atletsko prvenstvo na kojem Rusija neće nastupati, budući da je IAAF suspendirao Moskvu prošli tjedan zbog državnog sponzoriranja dopinga i masovnog lažiranja testova istih.

- Suspenzija neće biti poništena prije nego što inspekcija IAAF-a završi istragu te potvrdi da Ruska atletska federacija ispunjava sve uvjete članstva IAAF-a - rekao je neimenovani izvor za Reuters.

Dvoransko Svjetsko prvenstvo održat će se od 17. do 20. ožujka 2016. godine, 10 dana prije prve službene objave inspekcije vijeću IAAF-a. 

- Ruski atletičari ne smiju se natjecati ni na jednom međunarodnom događaju, cross countryju i "track and field" natjecanjima (sve atletske discipline) sve dok suspenzija ne bude poništena - rekao je izvor.

Rusija je oduvijek dio atletike i veliki je dio njene povijesti. Na zadnjem dvoranskom atletskom natjecanju, 2014. godine u Poljskoj, Rusija je ukupno bila druga po broju medalja iza Amerike. Isti uspjeh imala je i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

- Rusija treba dokazati predanost i zalaganje što se tiče antidopinga. Zbog zaštite atletičara, koji nisu uzimali nedozvoljena sredstva, ruski atletičari ne mogu nastupati dok se ne ispune svi kriteriji - rekao je izvršni direktor IAAF-a Sebastian Coe

Rusija, također, mora napraviti snažan antidopinški program, usuglasiti se o antidopinškim propisima i napraviti velike reforme.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • SuskoBale 21.11.2015.

    Ova suspenzija Rusije 100% je politicka odluka i nista drugo. Rezultat je "trenutnih nesporazuma" SAD i Rusije i zelje SAD da napakoste drugoj strani.. Pa ako se hoce boriti protiv dopinga malo ko bi se mogao takmiciti. Uzmimo samo jednu porodicu - Merion Džons, bivsi muzevi Tim Montgomeri, Si Džej Hanter, svi u teskom dopingu, ili Lens Armstrong, ili ... Moderni sport, a pogotovu atletika su puni dopinga. Proglasiti samo jednog za krivca tesko je licemjerje - preblago receno.

  • Pero Konta 20.11.2015.

    ademi dobije 4-god za 1-nu utakmicu a rusi za više sportaša u raznim sportovima samo jedno natjecanje.pa tko je tu lud.

  • ferraribarca 20.11.2015.

    Prilike Ani i Blanki da uzmu zlato....

Komentiraj...
Vidi sve komentare