To je to što me zanima!

Dobrodošao kraj - Najgora jesen u povijesti “bilih”

Želim napraviti zdrave temelje, sa što više naših, domaćih igrača u momčadi, najavio je Robert Jarni glavne ciljeve za sljedećih šest mjeseci
Vidi originalni članak

Na kraju najturbulentnije polusezone u novijoj povijesti kluba, u koju je Hajduk krenuo u pohod na naslov prvaka s najskupljom momčadi, a završio je s tri smjene na klupi, zaostatkom od 16 bodova za vodećim Dinamom, bez predsjednika i uprave te s kronično blokiranim računom, Hajdukov trener Robert Jarni ipak joj je dao prolaznu opisnu ocjenu:
- Situacija unutar i oko kluba nije bila baš bajna, no kad se podvuče crta, rezultatski je na kraju ipak ispalo dobro. Na HNL-ovoj ljestvici smo četiri boda iza Rijeke, koja nam u prvoj utakmici nastavka dolazi u Split, a ušli smo i u polufinale Kupa, što nam otvara realnu mogućnost izlaska u Europu - pojašnjava Jarni, koji se, unatoč tome što mora sačekati potvrdu nove uprave, priprema za nastavak sezone.
- Plan i program priprema su već gotovi i još mi preostaje jedino sjesti s odgovornim ljudima u klubu te dogovoriti detalje. Nadam se da će se ova situacija što prije razriješiti i da ćemo napokon razgovarati o konkretnim, tekućim problemima. Treba vidjeti tko od igrača odlazi, tko ostaje, tako da na prozivci 14. siječnja imam jasnu sliku, 22 igrača i tri golmana.
Izvjesno je kako će Jarni od novog vodstva kluba tražiti i nekoliko pojačanja, prije svega na bočnim pozicijama, ali zatražit će i priključenje četvorice juniora, Čopa, Jozinovića, Maloče i Maleša, od kojih očekuje da se nametnu.
- Cilj proljeća je osvajanje Kupa, no ovih šest mjeseci bismo morali biti i nadogradnja za sve ono što će se događati poslije. Želim napraviti zdrave temelje, sa što više naših, domaćih igrača u momčadi - zaključio je Jarni.

U HONG KONGU PRIPREME ZA RIJEKU
Hajdukovci imaju slobodno do 7. siječnja. Tada će se okupiti igrači koji će igrati Dvoransko prvenstvo Hrvatske. Ostatak momčadi okupit će se 14. siječnja te će svi zajedno na pripreme. Možda ostanu u Splitu, možda odu na Brač, ali izvjesno je da će formu za susret s Rijekom “brusiti” u Hong Kongu od 3. do 11. veljače. Igrat će protiv azijskog prvaka Urawe.

'RUKAVINA JE INTELIGENTAN I TALENTIRAN'
Moramo zasukati rukave, krenuti od pozitivne nule kako bi sustavnim radom osigurali zdrave temelje kluba za budućnost, poručio je svojim igračima Robert Jarni nakon neuspješne splitske jeseni. Proljeće bi po svemu trebalo biti daleko uspješnije...
- Treba vidjeti tko od igrača odlazi. Trenutačno ne znam na koga od igrača mogu računati i u nastavku sezone - kaže Jarni i nada se kako će Hajduk pojačanja, osim sa strane, dobiti i iz vlastitih redova. Prije svih, konačno bi mogao proaditi 'šibenski Henry'.
- Ante Rukavina je inteligentan, talentiran, svi očekujemo da postane vrhunski igrač.
Sve ambicije Hajdukova trenera vezane su uz Poljud. O nikakvim drugim opcijama ne razmišlja.
- Odbio bih bilo kakvu ponudu, u ovom trenutku ja sam trener Hajduka - odlučno kaže bivši 'vatreni'.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Leftybaby 11.12.2007.

    e jarni mogo bi ti zaigrat da pomognes jbt pa ko zna kod vas igrat nogomet

  • mistok 10.12.2007.

    nema nade za vas, sve dok ruki sjedi a neki litvanac igra nista od hajduka, hajduk je uvijek bio jak sa svojim klincima. Pobogu rjesite se ovog tudora i imat cete opet momcad koja ce biti slozna, a onda ce i rezultati doc.

  • iwa_20 10.12.2007.

    Ajmo bili!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare