To je to što me zanima!

Dodig u glavnom turniru Tokia, Mirjana bez finala

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica zastala je na osam pobjeda u nizu i ostala beu finala ITF-a. Dodig je pobijedio Navarra i dohvatio glavni turnir
Vidi originalni članak

Hrvatski tenisač Ivan Dodig (25) probio se kroz kvalifikacije u glavni ždrijeb ATP 500 turnira u Tokiju, koji je na rasporedu sljedećeg tjedna. Postavljen za 5. nositelja kvalifikacija, Dodig je u 2. kolu pobijedio 190. tenisača svijeta, Španjolca Ivana Navarra 6-4, 6-2 nakon 75 minuta igre.
Hrvatski tenisač, trenutno 141. na ATP ljestvici osvojio je čak 46 posto poena na početnom udarcu  protivnika i realizirao četiri od 13 break prilika. Jednom je, u prvom setu, Dodig izgubio svoj servis, ali bez posljedica. Dodig je u petom dvoboju karijere protiv Navarra upisao treću pobjedu. Ove su godine ranije igrali dva puta, Dodig je slavio na ATP turniru u Umagu, a Navarro na Challengeru u Casablanci.

MIKICA ZAUSTAVLJENA U POLUFINALU ITF-a

Niz hrvatske tenisačice Mirjane Lučić stao je na osam pobjeda. Nakon što je prošli tjedan osvojila ITF turnir u Albuquerqueu, u subotu je zaustavljena u polufinalu Las Vegasa. Trenutno najbolja hrvatska tenisačica i 104. igračica svijeta poražena je od Amerikanke Varvare Lepčenko sa 6-3, 6-4. Bio je to četvrti njihov međusobni dvoboj i druga pobjeda osam mjesta bolje rangirane 24-godišnjakinje rođene u Uzbekistanu. Zanimljivo, posljednji su put Lučić i Lepčenko igrale prije samo sedam dana u već spomenutom Albuquerqueu, ali tada je u tri seta bolja bila naša tenisačica. Turnir u Las Vegasu igra se na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 50.000 američkih dolara.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • HBCRO 03.10.2010.

    Dobro je za Mirjanu da igra na ovakvim manjim ITF turnirima da skupi pobjede i bodove za početak sljedeće godine tako da bar na Australian Openu ne mora igrati kvalifikacije.Da samo malo pametnije igra(da ne udara svaku loptu najače što može) mogla bi bez problema među prvih 30.Ženski tenis je u jako lošem stanju.Uskoro će Wozniacki biti prva(još jedna na broju jedan bez Grand Slama).

Komentiraj...
Vidi sve komentare