To je to što me zanima!

Đoković razbio Shapovalova i stigao do 77. titule u karijeri!

Shapovalov je odlično servirao, imao je čak 24 winnera, ali ni to mu nije bilo dovoljno za odličnog Đokovića, kojem su za pobjedu bila dovoljna dva breaka, po jedan u svakom setu
Vidi originalni članak

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je ATP turnir Masters serije u Parizu pobijedivši u finalu Kanađanina Denisa Shapovalova s 6-4, 6-3. Đoković je do titule u Parizu stigao bez izgubljenog seta na cijelom turniru.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Meč je trajao samo 65 minuta, a Nole je stigao do četvrte pobjede u njihovu petom međusobnom ogledu.

Shapovalov je odlično servirao, imao je čak 24 winnera, ali ni to mu nije bilo dovoljno za odličnog Đokovića, kojem su za pobjedu bila dovoljna dva breaka, po jedan u svakom setu.

Đokoviću (32) je to 34. titula na turnirima Masters serije, a ukupno 77. osvojeni trofej u karijeri, dok je u Parizu čak pet puta dizao pobjednički pokal. Turnir se igrao za nagradni fond od 5,2 milijuna eura.

Unatoč trijumfu u Parizu, Đoković od ponedjeljka više neće biti prvi igrač svijeta na ATP listi, a na to mjesto će zasjesti Rafael Nadal, koji je Shapovalovu predao polufinale Pariza zbog ozljede.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Kaka8888 03.11.2019.

    Nema dileme da osvaja London.

  • kajzer/soze/80🇷🇸 03.11.2019.

    Apsolutno zasluženo,sve je mečeve odigrao perfektno,žao mi śto Roger nije učestvovao,biće zanimljivo u Londonu,koji god da osvoji od njih dva ja sam zadovoljan😃

  • pfc 03.11.2019.

    Gazenje. Najveci ikad

Komentiraj...
Vidi sve komentare