To je to što me zanima!

Đoković je u centru za migrante, baka drži natpis 'Free Novax', stigla i djevojka u grudnjaku

Najbolji svjetski tenisač čeka konačnu odluku o žalbi na deportaciju, a ispred hotela gdje borave imigranti došli su ga podržati deseci ljudi. Australci su krenuli istraživati i druge tenisače koji su ušli s izuzećem
Vidi originalni članak

Novak Đoković nešto iza ponoći po hrvatskom vremenu nakon 10 sati čekanja napustio je aerodrom u Melbourneu u iščekivanju konačne odluke o njegovoj deportaciji iz Australije. Ona će biti tek u ponedjeljak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Njegov pravni tim uložio je žalbu na Saveznom okružnom sudu, a dotad se tenisač nalazi u hotelu Park s četiri zvjezdice udaljenom samo tri kilometra udaljenom od centra gdje je Novak 17. siječnja trebao krenuti po deseti Australian Open i rekordni 21. Grand Slam.

Hotel Park zapravo je centar u kojem australske vlasti drže imigrante koji su pokušali nelegalno ući u zemlju i koji čekaju azil ili vizu. Trenutačno ih je tamo 20-ak.

Odluka o Đokovićevoj žalbi na odluku o deportaciji zbog nemogućnosti dobivanja vize prolongirana je za četiri dana jer Novakov tim treba vremena za prikupljanje dokumentacije o izuzeću za cijepljenje, a sud za izricanje odluke.

Iz Australian Opena rekli su kako bi najkasnije u utorak željeli znati status najboljeg tenisača svijeta jer bi mu, u slučaju njegova nenastupanja, trebali naći zamjenu.

Istovremeno, australska granična policija zbog Đokovića je krenula istraživati i druge tenisače koji su dobili vizu po principu izuzeća jer su preboljeli covid unutar šest mjeseci. Neslužbeno, na to se pozvao i Đoković.

Noleta su ispred hotela u Melbourneu došli podržati deseci stanovnika Melbournea koji drže transparente poput "Oslobodite NoVaxa", koji je napisala jedna starija gospođa, "Ukinite centre za pritvor", "Victoria, mjesto gdje želite biti. Ali samo ako ste cijepljeni".

Pažnju fotoreportera privukla je i mlađa oskudno odjevena djevojka sa zastavom i kapom Srbije koja je spremno pozirala.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Korísníčko íme 06.01.2022.

    Mostovcima i ostalim desničarima je sada teško, kako dati podršku Novaxu?

  • negoidiz 06.01.2022.

    ono kada se navikneš da pravila postoje da se zaobilaze i krše i odjednom dođeš ondje gdje su ona tu da se poštuju...

  • 1710 06.01.2022.

    podrška za đoleta jer su ga neki već deportovali iz australije a on još tamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare