To je to što me zanima!

Dolazi i Vitalij Kličko: Pupek se sutra u Zagrebu bori za naslov!

Boksački spektakl po prvi put se održava izvan granica SAD-a i Meksika. Osim toga, ovo je prvi put u Hrvatskoj da se ovakav događaj održava u jednom hotelu, a doći će i proslavljeni boksač Vitalij Kličko
Vidi originalni članak

Danas je u zagrebačkom hotelu Westin održano posljednje službeno vaganje prije sutrašnjeg boksačkog meča u kojem će se najmlađi hrvatski profesionalni boksač Luka Pupek boriti za  upražnjenu WBC  titulu prvaka Mediterana. Njegov suparnik je iskusni Francuz Jean Michel Hamilcaro, a oba boksača imaju status izazivača za titulu.

- Izuzetno poštujem svog desetak godina starijeg suparnika, posebno zbog bogatog boksačkog iskustva. No, to me neće nimalo obeshrabriti jer u ring ulazim potpuno spreman i siguran u svoju pobjedu - rekao je Pupek.

S druge strane, Jean Michel Hamilcaro je također željan pobjede jer će mu ovo nakon dvogodišnje pauze zbog ozljede biti prilika da se ponovno natječe na najvišoj razini.

- Izuzetno cijenim Luku posebno zbog izuzetne hrabrosti koju je, unatoč svojoj mladosti, pokazao izazvavši me na dvoboj. Ipak, unatoč tome, u ringu neću imati respekta te sam uvjeren da ću WBC-ov pojas prvaka Mediterana ponijeti sa sobom u Francusku - dodao je Hamilcaro. 

Borba će se održati u sklopu obilježavanja Memorijala Jose Sulaiman Chagnon & Muhammad Ali, boksačkog spektakla koji će se po prvi put  održati izvan granica SAD-a i  Meksika. Osim toga, ovo je prvi put u Hrvatskoj da se ovakav događaj održava u jednom hotelu, što je zapravo i praksa u svijetu jer se organizacija boksačkog meča u hotelu smatra izuzetno prestižnim događajem. Tim više, ovaj spektakl predstavlja veliku čast Hrvatskoj i Zagrebu kao domaćinu ove manifestacije. 

Konferenciji za medije nazočili su i g. Jose Antonio Arreola Sulaiman, direktor WBC-a i unuk legendarnog boksača te g. Houchine Houichi, potpredsjednik WBC-a i predsjednik afričkog saveza za profesionalni boks pod čijem nadležnošću je i mediteransko područje.

Jose Sulaiman je ovom prigodom rekao kako organizacija ovog događaja za njega predstavlja izuzetnu čast te da je siguran kako će i drugi dio memorijalne trilogije okupiti brojna svjetska boksačka imena koji će sasvim sigurno poduprijeti ovaj događaj. I g. Houichi je izrazio zadovoljstvo što se ovaj događaj po prvi put održava u Zagrebu te je poželio sreću svim kandidatima, uz želju da pobijede najbolji. 

Osim Luke Pupeka, u svojim će se kategorijama sutra za titule pobjednika Memorijalnog kupa boriti i drugi hrvatski boksači: Mirzet Bajrektarević protiv Nizozemca Farouka Dakua u kategoriji do 76 kg te Nevenka Mikulić u kategoriji do 51 kg protiv bivše svjetske prvakinje iz Srbije, Nine Stojanović. 

I dok će se meč između Luke Pupeka i Jean Michela Hamilcara održati u 10 rundi po tri minute,  Bajrektarević i Daku će se boriti u osam rundi, a Mikulić i Stojanović u 8 rundi po dvije minute.

Memorijal Jose Sulaiman Chagnon & Muhammad Ali se održava u povodu obilježavanja 100 godina islama u Hrvatskoj i pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gđe Kolinde Grabar Kitarović, a samom događaju nazočit će brojni uglednici iz svjetskog boksa te politike. Očekuje se dolazak i bivšeg svjetskog boksačkog prvaka Vitalija Klička, predsjednice RH, gđe Kolinde Grabar Kitarović, predsjednika Vlade g. Andreja Plenkovića i gradonačelnika Grada Zagreba, g. Milana Bandića te mnogih drugih.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Hugo1_1 17.02.2017.

    Svugdje se guraju ovi političari... Hoće li biti prijenos?

Komentiraj...
Vidi sve komentare