To je to što me zanima!

Dončić 'ponorel'! Ovo je drugo lice Draženovog nasljednika...

Razbio je nos protivničkom centru, koju minutu kasnije svirali su mu faul u napadu pa ga isključili zbog prigovora. Na pola puta prema svlačionici vratio se i svađao sa sucima, a potom je divljao u tunelu
Vidi originalni članak

Real je pobijedio Valenciju 91-72 u španjolskom derbiju Eurolige, a utakmicu je obilježio Slovenac Luka Dončić (18), najbolji mladi igrač Europe.

Ali ovaj put ne sjajnim koševima, asistencijama i driblinzima.

Bio je to Dončić kakvog još nismo vidjeli.  Odigrao je  tek nešto više od šest minuta zabivši dvije trice iz dva pokušaja, a isključen je sredinom druge četvrtine.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Nakon što je propustio gotovo cijelu prvu četvrtinu, početkom druge išao je na polaganje i laktom je razbio nos njemačkom centru Tiboru Pleissu. Nekoliko minuta kasnije suci su mu svirali faul u napadu, a Dončić je podivljao.

Isključili su ga i poslali u svlačionicu, ali Luka se na pola puta vratio da bi još nešto dobacio sucima i potom je krenuo na tuširanje.

Ali prvo je nogom odalamio konstrukciju tunela koji vodi u svlačionicu, a isto to ponovio je još dvaput u unutrašnjosti tunela. 

VIDEO: UNIŠTIO BARCU Nije Modrić, ali je Luka! Realov Slovenac zabio je s koša na koš

Dončić, za kojeg je Biserka Petrović rekla da Europa od Dražena nije vidjela takvog igrača, na prosjeku je od 24 koša po utakmici, 6,8 skokova i 3,8 asistencija, a nedavno je postao najmlađi ikad koji je u Euroligi ostvario valorizaciju veću od 40.

Zajedno s Dragićem predvodio je Slovence do povijesnog zlata na Eurobasketu, a ovo je prvi put da smo ga vidjeli u ovakvom izdanju.

Real je nakon slavlja protiv Valencije sedmi sa sedam pobjeda i šest poraza, Valencia je posljednja s tri pobjede i 10 poraza. Vodi CSKA s 10 pobjeda i samo dva poraza, drugi je Olympiacos, a slijede Fenerbahče, Panathinaikos, Žalgiris...

Idi na 24sata

Komentari 71

  • PLAVA_LJUBLJANA 27.12.2017.

    Sviđa mi se da Dončič zna podivljat. Problem naših sportaša je da su premalo drski i prgavi. Zato i nemamo osvojenih medalja u rukometu i košarci. Pogledajte samo jedne Francuze u rukometu kako su prgavi i kako udaraju i to jim donosi prva mjesta.

  • MatijaKezele 26.12.2017.

    Nemojte ga usoređivat s nikim, to je samo pritisak bespotreban, pogotovo sa Draženom, košarkaškim Mozzartom. Btw, ovo je sudac zasro sve

  • Niverzala 20.12.2017.

    Da li ce postici u koašarci kao Drazen ili biti bolji to ce se tek vidjeti . Mogu se usporedjivati samo sta je ko uradio i kako je igrao sa 18 godina a tu je Doncic u prednosti samim osvajanjem Eura a i razlika je igrati sa 18 za Šibenku ili recimo Real .

Komentiraj...
Vidi sve komentare