To je to što me zanima!

Dončić porušio nove rekorde, a Babo bolji od Zupca u derbiju...

Bojan Bogdanović je u hrvatskom derbiju bio bolji od Ivice Zupca 120-107. Utah je u sjajnoj utakmici srušio jedne od favorita za naslov, a sjajan je bio Zubac koji je došao do double-doublea...
Vidi originalni članak

Kako nam je samo falio u ova dva tjedna u kojima ga nije bilo zbog ozljede. Nismo se pošteno ni naviknuli da je tu, a već je postavio nove rekorde. Dallas je pobijedio Golden State Warriorse 141-121 i to njihovim nekadašnjim oružjem, ubojitom tricom. Naravno, tko bi drugi, briljirao je čudesni Slovenac Luka Dončić koji je imao monstruozni triple double od 31 koša, 12 skokova i 15 asistencija i uz to porušio nekoliko rekorda. 

Amerikanci imaju svakakve rekorde i ako igrač zaveže tenisice dvaput, oni to pišu pod novim rekordom. Ali nema veze, rekordi su tu da se ruše.

Slovenac je srušio Michaela Jordana i postao najmlađi igrač (20) u povijesti NBA lige koji je ostvario učinak od 30 koševa i 15 asistencija na jednoj utakmici, a najboljem u povijesti bila je 21 kada je to napravio. Također, postao je prvi igrač koji je za 30 minuta igre ostvario triple-double od 30 koševa, 12 skokova i 15 asistencija. Ali ni to nije sve. Postao je i prvi košarkaš koji je ostvario jedan ili više triple-double učinka uz 30 koševa za 30 ili manje minuta. Kad smo već krenuli, ćete još?

Sudjelovao je u rekordu Dallas Mavericksa koji su Warriorsima utrpali 24 trice, što je najviše u povijesti njihovog kluba.

Za Golden State je Russell zabio 35 koševa uz šest asistencija.

Bojan Bogdanović je u hrvatskom derbiju bio bolji od Ivice Zupca 120-107. Utah je u sjajnoj utakmici srušio jedne od favorita za naslov. Babo je za 34 minute zabio 17 koševa uz pet skokova uz tri asistencije, dok je Donovan Mitchell zabio 30 koševa. Najbolji kod Clippersa bio je George s 20 poena, a hercegovački jablan Ivica Zubac je dominirao pod košem. 

Zabio je 15 koševa i uhvatio 12 skokova i općenito se u posljednjim utakmicama počeo dizati u formi, što je odlična vijest za Clipperse i hrvatsku košarkašku reprezentaciju, 

 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • 29.12.2019.

    dončić super igra dallas moze u play offu bit opasniji od houstoina

  • bepis1 29.12.2019.

    Kakva zavrsnica miamia i phile, covjek pomisli 5 puta ma sad je gotovo ali butler i embiid poludili u zadnjim minutama, trica, promasena slobodna, turnoveri, ukradene lopte svega je to bilo i onda majstorski promaseno bacanje richardsona. Takoder kakva prva cetvrtiba warriorsa i dallasa pa tu niko nije mogao promasit a pogotovo russell, kako taj decko igra meni je prekrasno gledat, sve u slowmotionu a opet tesko ga je zaustavit a kako tek operira pick and rollom takoder savrsentvo, tu je ubojit. A za doncica sta rec vise. Ova utakmica bez doncica bi bila egal do samog kraja. Mali nema nikakvig straha, i u onim periodama kada je russel gadao sve zivo, di se utakmica lako mogla zakomplicirat za dallas covjek odgovori russellu na najbolji moguci nacin s par trica i asistencijama. Saric takoder ubitacan danas samo mu je 10 poena, 8 skokova, 8 asistencija i 9 ukradenih lopti falilo do quadraple doublea, prvog ovog sezone.

  • bili_os 29.12.2019.

    I naš virtuoz Šiši je oborio par rekorda,jedan od njih je 0 posto suta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare