To je to što me zanima!

Dortmund preuzeo vrh! Gvardiol bolji u sudaru s dvojicom Hrvata

U nedjelju se igra veliki dvoboj između Bayerna i Union Berlina, druge i treće momčadi Bundeslige. Imaju isti broj bodova. Do tada će Borussia sigurno držati prvo mjesto nakon što je vezala sedam pobjeda
Vidi originalni članak

Nogometaši Borussije Dortmund ostvarili su pobjedu od 1-0 kod Hoffenheima u 22. kolu Bundeslige, a time su 'crno-žuti' privremeno skočili na vrh ljestvice uoči nedjeljnog dvoboja Bayern Münchena i Union Berlina.

Dortmund nakon današnje pobjede na ljestvici ima 46 bodova, slijede Bayern i Union sa po 43. Leipzig je sada na 42 boda nakon 2-1 domaće pobjede protiv Eintracht Frankfurta, dok Freiburg ima 40, ali uz utakmicu manje.

Dortmund je ostvario sedmu uzastopnu pobjedu zahvaljujući Julianu Brandtu, koji je u 43. minuti glavom pogodio nakon slobodnog udarca Marca Reusa.

U drugom poluvremenu Hoffenheim je također bio opasan, ali je prosuo dosta prilika. Svoje je imala i Borussia, a pogodak Mariusa Wolfa u 57. minuti glavni je sudac poništio zbog prekršaja nakon intervencije VAR-a. Jude Bellingham pogodio je vratnicu u sudačkoj nadoknadi. Andrej Kramarić je igrao cijeli susret za goste.

Leipzig je pobijedio Eintracht 2-1 pogocima Tima Wernera u šestoj i Emila Forsberga u 40. minuti. Konačni pogodak za goste postigao je Djibril Sow u 61. minuti. Joško Gvardiol je igrao 90 minuta za Leipzig, kao i Hrvoje Smolčić za Eintracht, dok je Kristijan Jakić ušao u 60. minuti.

Pobjedama su se veselili i nogometaši Wolfsburga, berlinske Herthe i Werdera iz Bremena. Wolfsburg je u gostima pobijedio Köln s 2-0, a kod kuće je Hertha pobijedila Augsburg s 2-0 pogocima Richtera i Lukebakija. Za Berlinčane je cijeli susret odigrao Filip Uremović, a za Augsburg je Dion Drena Beljo ostao na klupi.

Bremenci su kod kuće bili bolji od Bochuma s 3-0.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • billi Galeb 25.02.2023.

    Andrej Kramaric je igrao cijeli susret,ali za domaću ekipu.

  • billi Galeb 25.02.2023.

    Julian Brandt nije pogodio glavom nego ledima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare