To je to što me zanima!

Dortmund - Ricken prelazi iz nogometa u marketing

Nekadašnja najveća nada njemačkog nogometa profesionalnu karijeru okončat će u 31. godini i ubuduće se baviti marketingom u Borussiji
Vidi originalni članak

Krajem devedestih godina prošlog stoljeća Lars Ricken bio je najperspektivniji mladi njemački nogometaš. Veznjak Borussije Dortmund, međutim, nikad do kraja nije opravdao takvu reputaciju. U dresu njemačke reprezentacije nastupio je 16 puta između 1997. i 2001., dok je za Borussiju odigrao 301 utakmicu i zabio 49 golova. Mnogi ljubitelji nogometa još se sjećaju Rickenova spektakularnog gola s trideset metara udaljenosti u finalu Lige prvaka između Borussije i Juventusa. Ricken je tada postao najmlađi i najbrži strijelac Lige prvaka, jer je gol za 3-1 zabio svega pet sekundi nakon što je istrčao na travnjak.
Iako s Borussijom ima važeći ugovor do 2009., Ricken će ubuduće igrati samo za rezervnu momčad, dok će paralelno biti sve više zaposlen u vodstvu kluba, gdje bi se trebao baviti marketinškim aktivnostima.
- Sretan sam što će moja profesionalna budućnost još biti vezana za Dortmund - izjavio je Ricken, koji u Dortmundu igra od 1993. godine, a u tom razdoblju tri puta je bio prvak Njemačke (1995., 1996., 2002.) i jednom osvojio Ligu prvaka (1997.).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare