To je to što me zanima!

'Dosta smo tihi. A kad je stigao Danac, vidjeli smo koliko priča'

Dinamovci su u srijedu jutro otišli u Nizozemsku, sutra ih čeka sraz protiv Feyenoorda u kojemu mogu osigurati europsko proljeće. Otputovao je i Mario Gavranović, koji je propustio utakmicu protiv Wolfsbergera
Vidi originalni članak

Mislim da možemo nastaviti ovaj niz, da možemo ostati bez primljenoga gola i u ove dvije utakmice. Matematikom se nisam bavio, kao niti moji suigrači. Ne zanimaju me kalkulacije, rekao je uoči puta u Nizozemsku Joško Gvardiol.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo prema Rotterdamu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dinamo je nakon četiri kola na vrhu skupine K. Ima osam bodova, zabio je četiri gola, nije primio niti jedan.

- Čekaju nas dvije teške utakmice do kraja skupine. Idemo tamo u sjajnom raspoloženju, po tri boda, sa zdravim igračima. Vratio nam se i Gavro - rekao je trener Zoran Mamić i dodao:

- Ne trebamo pričati što znači stadion De Kuip. Bit će prazan, to je njima otegotna okolnost.

Feyenoord je u nedjelju doma protiv Utrechta u prvenstvu odigrao 1-1, a prije Dinama ima dosta problema. Mogli bi biti bez sedam, osam igrača.

- Ne možemo znati kako je prošlo njihovo testiranje na koronu, ako oni to sami ne objave. Muče ih ozljede, Jorgensen i Nieuwkoop, imaju kartone, ali njihove zamjene su jednako dobre. Mi moramo koristiti svoje prilike, biti bolji u tranziciji. Pratili smo njihovu posljednju utakmicu protiv Utrechta, gosti su bili puno bolji. Feyenoord je spasio golman, imao je Utrecht pet-šest velikih prilika - rekao je Zoran Mamić i nastavio:

- Mi ne želimo igrati na bod. Kalkulacije? Nema toga kod nas. Mi želimo prolazak dalje riješiti u ovom kolu, svojim snagama. 

Osvrnuo se trener Dinama i na Danca Lauritsena.

- Dosta smo tihi na terenu, kad je došao Lauritsen, vidjeli smo koliko čovjek priča. To se radi od djetinjstva, uči se. Mi takve zahtjeve moramo imati već od omladinske škole. Je li netko igraču na leđima, je li sam, treba li odigrati desno ili lijevo, komunikacija je jako bitna - kaže trener Dinama.

Marko Tolić ove je sezone u Maksimir došao iz Lokomotive. Polako dobiva sve više prilike.

- Srušili smo neke rekorde, napravili velike rezultate zasad, ali sve to pada u vodu, ako u zadnjim kolima ne budemo pravi. Očekujemo tvrdu utakmicu, pravu europsku. Feyenoord je kvalitetna momčad i mi moramo biti na svom maksimumu. Mi ne pričamo o kalkulacijama. Jedina je opcija da idemo na tri boda - rekao je Tolić.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • FDNY👨🚒 02.12.2020.

    Mth(modni mačak) bi sve dao da je Ajduk na Dinamovom mjestu. Jedni su prvi u skupini EL,a jednj u prodaji fritula😊

  • freeshooter 02.12.2020.

    Komunikacija u igri, nevjerojatno važna, to me podsjeća na misli našeg velikog trenera, jedan od najvećih, Ivan Đalma Marković, spajao je filozofiju i nogomet, citirao Kanta. Putujete na tekmu sa ispravnim stavom i razmišljanjem, puni samopouzdanja, i siguran sam u dobru igru i rezultat, forma i igra u pravo vrijeme, samo pokrivanje uz stalni presing i ostalo time dolazi, protočnost i sigurnost, pa kreativnost i efikasnost, dečki vjerujte u sebe i  taj rezultat će vam doći, i nagrada, pobjeda za proljeće...ale, ale, Dinamo ale..

  • biberrr 02.12.2020.

    Dinamo pobjedom osigurava i prolaz i pobjedu u grupi. Feynordu pobjeda također osigurava prolaz u grupi. Sa remijem tu nitko nije zadovoljan,jer mogu ispasti u zadnjem kolu. Slična stvar je i u Moskvi gdje samo pobjeda jednima i drugima ostavlja realne šanse za prolaz grupe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare