To je to što me zanima!

Umjesto Izraela, Hrvatska želi organizirati Euro u vaterpolu! Savez: Ozbiljan smo kandidat

Sudeći po posljednjim informacijama, Eindhoven bi trebao ugostiti ženski dio prvenstva, dok je za mušku smotru, osim Lijepe naše, interes pokazala i Njemačka
Vidi originalni članak

U siječnju se u Izraelu trebalo održati Europsko prvenstvo u vaterpolu. Smotra se trebala održati u gradu Netanyi, ali zbog rata to neće biti moguće. Od eskalacije situacije u toj zemlji traži se alternativno rješenje, a domaćinstvo bi mogla preuzeti - Hrvatska!

VIDEO: TOP U RUCI Pogledajte čudesan gol Hrvata koji je ostavio zvezdaše u šoku

Protukandidat je Njemačka, no zbog kvalitetne organizacije European Acquatics (Europska organizacija vodenih sportova) bi više vjerovao Hrvatskoj. Ostaje, pak, pitanje bazena, HVS tek mora razgovarati s Gradom Zagrebom, čiji bazen na Mladosti nije jedina opcija. Split i Dubrovnik također su vaterpolske sredine, splitski Spaladium zatvoren je još od lanjskog Eura, dok je problem u Gružu što nema pomoćnog bazena za zagrijavanje, potrebnog za velika natjecanja.

Oko cijele situacije oglasio se i HVS. Tvrde kako su zainteresirani, ali da trenutno ne mogu garantirati spektakl kakav je bio u Splitu. 

- U situaciji odgode natjecanja u Izraelu i u posebnoj situaciji u kojoj se našao europski vaterpolo, Hrvatski vaterpolski savez je iznio zainteresiranost preuzimanja organizacije muškog dijela turnira u Hrvatskoj. Mi smo među najozbiljnijim kandidatima u tom pogledu i bila bi nam svako osobita čast organizirati takvo natjecanje. U novonastalim okolnostima pomanjkanja vremena u organizaciji takvog natjecanja, nije realno jamčiti spektakl na razini kakav smo imali prošle godine u Splitu, u Spaladium Areni, a na čemu su nam čestitali svi inozemni prijatelji i partneri. No, napravit ćemo sve kako bi Europsko prvenstvo održali na izuzetno visokoj razini. Hrvatska kao aktivan član European Aquaticsa, posebno u dogovoru i suradnji s prvim dopredsjednikom European Aquaticsa, dr. Josipom Varvodićem je na tragu organizacije još jednog lijepog, a u biti najjačeg sportskog natjecanja našeg sporta u Europi. Jasno da nam je u tom pogledu ključna pomoć koju smo uvijek imali od Vlade Republike Hrvatske i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, te naravno suradnja s gradom domaćinom. Vrlo brzo ćemo izići u javnost s daljim informacijama, ali u ovom trenutku bi bilo neozbiljno spominjati potencijalni grad domaćin dok još nismo ni s kim obavili razgovore.

Termin ostaje isti, a i cijena organizacije cijelog natjecanja bila bi puno manja u odnosu na Split s obzirom da je ovo ad hoc rješenje kojim bi Hrvatska učinila uslugu European Acquaticsu. 

OKUPLJANJE U DUBROVNIKU Vaterpolisti u neizvjesnosti zbog Eura, Tucak: Pa tko će u Izraelu nama garantirati sigurnost?!

Jer, ovo Europsko prvenstvo ima važnu ulogu jer će omogućavati plasman na Svjetsko prvenstvo u Dohi, a ono na Olimpijske igre. Na SP u Dohi, koje se igra odmah u veljači, plasirat će se još po tri ekipe s muških i ženskih turnira, dok bi se na Olimpijske igre trebale kvalificirati po jedna muška i jedna ženska ekipa. Hrvatska će na tom prvenstvu braniti zlato iz Splita, a još nije osigurala mjesto u Parizu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 10.11.2023.

    tamo se vise igrat nece jos dugo to moramo uzeti

Komentiraj...
Vidi sve komentare