To je to što me zanima!

Dr. Jukić: Dobro je bilo da su se igrači isplakali!

Ne samo igrači, nego i cijela nacija, bili su u akutnom stanju šoka, rekao je prof. dr. Vlado Jukić, ravnatelj Psihijatrijske bolnice Vrapče
Vidi originalni članak

Dobro je bilo pustiti dečke da se isplaču, izridaju, pa i da nešto razbiju, da odreagiraju tu burnu emociju i da se tako rasterete, kaže prof. dr. Vlado Jukić, ravnatelj Psihijatrijske bolnice Vrapče.
- Bila je to akutna stresna reakcija na višestruki šok koji su proživjeli ne samo naši igrači, nego i cijela nacija. Nakon strahovite euforije i posvemašnje sreće do totalnoga dna za samo nekoliko minuta, teško je to podnijeti - kaže dr. Jukić.
Podvlači da je vrlo važno da igrači imaju podršku okoline, a to je u njihovu slučaju Hrvatska i cijela nacija, kako sve ne bi zadobilo patološku dimenziju.
- Promašiti tri od četiri 11-erca ne može se objasniti igračkim umijećem nego samo psihologijom. Ali bez brige, dečki će se oporaviti. Čovjek uvijek za sebe nađe neko opravdanje i to je bitno za zacjeljivanje rana, inače bi 'iskrvario’.

MIŠLJENJE PSIHIJATRA
>> VIŠESTRUKI ŠOK - Reakcija: plač, ridanje
>> POSLJEDICE - Dečki će sjećanje na ovu traumu 'pohraniti' u sef koji neće pretjerano otvarati
>> PODRŠKA - Ne bi bilo dobro da Niko Kovač oprosti na ovakav način, on zaslužuje ovacije

Idi na 24sata

Komentari 4

  • volim_hajduk 23.06.2008.

    srbe na vrbe po čemu su to oni poznati po ratnim zločincima

  • sasapref 22.06.2008.

    200.000 Hrvata place. Besprekorno ponasanje? A Otakringerstrasse i zatvaranje te ulice?A Euronews i izvestaji o tuci koji su obisli svet? A navijanje na stadionu itd... Razumem emocije, ali budimo objektivni. Hrvatii kao Hrvati, nemojmo pricati Andersenove bajke.

  • sasapref 22.06.2008.

    Molim vas dajte im maramicu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare