To je to što me zanima!

Drama prve tenisačice svijeta: 'Želim 20% svega što imaš!'

U juniorskim danima Naomi Osaka preselila je iz New Yorka u Floridu. Obitelj je imala financijskih problema pa nije isplatila trenere koji su radili s njom u New Yorku. Sad se javio jedan od njih. Traži 2 mil. dolara
Vidi originalni članak

Iza svake vrhunske sportašice i sportaša obično stoji netko tko se žrtvovao da im omogući najbolje moguće uvjete za razvoj punog potencijala. Često to završi neuspjehom, čak i bankrotom, ali oni koji dođu na vrh nikad ne zaboravljaju one koji su im pomogli to ostvariti. Japanka Naomi Osaka (21), najbolja tenisačica svijeta čiji je otac Haićanin, a majka Japanka, prošla je takav put.

U SAD-u živi od treće godine i često spominje oca koji se žrtvovao da ima najbolje uvjete. Počela je igrati tenis u New Yorku, ali obitelj je bila u teškoj financijskoj situaciji. Otac je odlučio da će se ona i sestra Mari, također tenisačica, preseliti u Floridu jer su tamo puno bolji uvjeti. Obitelj Osaka spakirala je kofere i odselila, ali treneri koji su radili sa sestrama Osaka nisu dobili novac za taj rad.

'Rekao mi je da nabavim odvjetnika. Nabavio sam ga'

Sad se javio Christophe Jean, koji je trenirao sestre Osaka 2011. godine i tvrdi kako je potpisao ugovor s njihovim ocem Leonardom Francoisom. U tom ugovoru, kako tvrdi Jean, stoji kako mu pripada 20 posto novca koji u karijeri zaradi Naomi Osaka.

U veljači je Jean unajmio odvjetnika i u tužbi naveo kako traži dva milijuna dolara.

- Nisam to htio učiniti, sud mi je bio posljednja opcija. Ali zadnji put kad sam pričao s ocem Naomi Osake, rekao mi je da si nađem odvjetnika. Evo, našao sam ga - rekao je Christophe Jean. 

Obitelj Osaka unajmila je poznatog odvjetnika Alexa Spiru, koji je već radio na sličnim slučajevima i predstavljao je brojne poznate sportašice i sportaše u SAD-u, među njima i neke NBA zvijezde u privatnim tužbama.

- Slučaj nema nikakve osnove i nema šanse da prođe na sudu. Nije čudno da se mnogi pokušavaju okoristiti uspjehom tenisačice koja je sad najbolja na svijetu i jako dobro zarađuje. Taj navodni ugovor koji Naomi nikad nije vidjela ni potpisala je apsurdan - rekao je odvjetnik Alex Spiro.
 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • SPALATINO 20.03.2019.

    Da ga imaš od 20 nebi bilo ovih problema

  • Armin van Buuren 20.03.2019.

    Još je rano suditi,ali otkada je raskinula sa Bajinom zasada sve ide u lošem smjeru.....Osvojila zadnja 2 GS-a i odjednom raskid s njime i to preko Twittera u dvije rečenice(da je odvojio 3 GS-a s njome,valjda bi dobio i 3 rečenice ;) ) ,sve u svemu dosta čudno....Zanimljiv je i ostatak trenerske karijere Bajina.Radio je dugi niz godina sa Serenom,trenirao je nešto kratko i Azarenku i to u onoj njenoj zadnjoj pravoj sezoni kada je imala izvanredan omjer,kao što je i Woznicki imala vrlo dobre rezultate s njime i to joj je bilo najkontantnije razdoblje u karijeri jer je poznata po tome da joj konstantnost i nije jača strana,a e to s njime je to postigla,ali ipak sve su to bili neki ekspresni raskidi s njime i tko zna šta se sve krije iza toga....

Komentiraj...
Vidi sve komentare