To je to što me zanima!

Drama u Brazilu: Zbog oluje prekinute kvalifikacije! 'Nikad nisam iskusio ovako nešto...'

Zanimljivo, umirovljeni brazilski nogometaš Adriano (41) uručio je Verstappenu nagradu za pole position. Brazilac se pojavio u dresu Intera, klub za koji je odigrao najviše utakmica u karijeri
Vidi originalni članak

Nevjerojatne scene obilježile su kvalifikacije za Veliku nagradu Brazila, koje su se zbog sprint formata održale u petak poslijepodne. Pole position, čak 11. ove sezone, osvojio je trostruki svjetski prvak Max Verstappen, koji je već potvrdio titulu prvaka za aktualnu sezonu. 

Nizozemac je osvojio najbolju startnu poziciju s krugom od 1:10.727, a drugi je završio Monegažanin Charles Leclerc (+0.294s). Ferrarijev adut može biti zadovoljan prvim startnim redom, a u vrlo dobru formu potvrđuje činjenica da je prošle dvije utrke bio na pole positionu. Među najbržom trojicom našao se i, iznenađujuće, Lance Stroll u Aston Martinu (+0.617s).

KAOS U MEKSIKU VIDEO Šaketali se usred utrke Formule 1, stradala je i žena. A onda je nasilnika dohvatio jači

Kanađanin je tek drugi put ove sezone u kvalifikacijama bio bolji od momčadskog kolege Fernanda Alonsa, koji se kvalificirao na četvrto mjesto.

VERSTAPPEN OPET SLAVIO VIDEO Kaos na VN Meksika: Bolid se zapalio nakon sudara!

Kvalifikacije su prekinute četiri minute prije završetka zbog oluje koja je pogodila stazu Interlagos. Naime, u samo nekoliko minuta tamni oblaci nadvili su se nad stazom. Vjetar je počeo silovito puhati, a nakon što su kvalifikacije zaustavljene počela je padati i snažna kiša.

S obzirom na to da su svi, izuzev Oscara Piastrija na 10. mjestu, već odvozili svoje krugove u trećoj kvalifikacijskoj rundi, suci su proglasili kraj sesije. Ekstremne vremenske uvjete nakon kvalifikacija komentirala je vodeća trojka.

- Nismo znali kada će točno pasti kiša. Ovo je ludo vrijeme! Charles (Leclerc, op. a.) i ja smo pričali kako smo odvozili užasne krugove u Q3, ali mislim da se vjetar promijenio. Sve je vrlo blizu između nas (Red Bulla, op. a.) i drugih momčadi. Očekujem da će tako biti i u utrci. 

Ferrarijev vozač rekao je da nikad nije vidio ovakve vremenske uvjete u karijeri. Inače, kvalifikacije su počele u 15 sati po lokalnom vremenu, a pri kraju je na stazi bio mrak...

- Nikad nisam ovako nešto iskusio u karijeri. Nije bilo kiše, ali je bilo nevjerojatno teško upravljati bolidom.  Završio sam drugi, a to me iznenadilo. Svima je danas bilo teško.  Uvijek je teško donositi prave odluke u ovakvim sesijama, ali danas smo sve dobro napravili. Ne znam kako će biti u utrci, nadam se da neće biti previše kiše u subotu i nedjelju - rekao je.

Zanimljivo, umirovljeni brazilski nogometaš Adriano (41) uručio je Verstappenu nagradu za pole position. Brazilac se pojavio u dresu Intera, klub za koji je odigrao najviše utakmica u karijeri, točnije, 177.

U subotu u 15 sati održat će se sprint kvalifikacije, a u 19.30 sati odvozit će se i sprint utrka. Ti događaji neće imati utjecaj na današnji poredak u kvalifikacijama koji vrijedi za utrku, koja je u nedjelju u 18 sati.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare