To je to što me zanima!

Drama u Osijeku: Dobili smo Slovake, bod nam treba za SP!

Hrvatska je zasada u najboljoj situaciji. Jedini imamo šest bodova nakon dvije utakmice, Rusija i Azerbajdžan po tri boda, a Slovaci su bez bodova. Protiv Rusa igramo u subotu u 20.00, a dovoljan nam je i bod...
Vidi originalni članak

Milijun zicera, tri vodstva, stative. Uf, baš smo se morali namučiti za pobjedu protiv Slovaka koji su na papiru bili teški autsajderi. Rusi su ih 'isprašili' sa 7-1 i mi smo uoči utakmice protiv Slovačke već unaprijed upisali tri boda i to nas je skoro koštalo.

Hrvatska futsal reprezentacija je nakon teške borbe uspjela dobiti Slovake 3-2 i tako smo došli na koračić od plasmana na SP. U ranijem dvoboju Azerbajdžanci su pobijedili Rusiju, a to znači da će nam i bod protiv Rusa u posljednjem kolu biti dovoljan za prvo mjesto i odlazak u Litvu! No prvi ćemo biti i u slučaju poraza od jednog gola, a ako izgubimo dva gola razlike, onda idemo u doigravanje. Međutim, poraz od tri gola nas baca na treće mjesto i uništava nam sve izglede za odlazak na SP.

Naši futsal reprezentativci su u utakmicu ušli bez izbornika Mate Stankovića koji je utakmicu gledao s tribina i golmana Žarka Luketina kojeg je temperatura uhvatila. No, kao i što se očekivalo, dominirali smo parketom u Gradskom vrtu čije su tribine Slavonci opet popunili. 

Prvi pogodak na utakmici postigao je Davor Kanjuh (7:52) izravno iz slobodnog udarca, Slovačka je poravnala nakon lijepe kombinacije Kyjovskog i strijelca Zdrahala (29:06).

No, nismo se dali omesti. Kapetan Franko Jelovčić je nakon samo jedne minute zabio za 2-1. Ali onda su na isti način uzvratili i Slovaci koji su za 31 sekundu opet izjednačili. Pogađali smo i stative, fulali milijun zicera, ali jednostavno nismo mogli pobjeći tvrdim Slovacima.

Ušlo se vatreno u završnicu, obje momčadi su jurnule po pobjedu. Nama je pobjeda značila veliki korak prema SP-u, a Slovacima ostanak u igri. Obje momčadi su pred kraj igrale bez vratara, a samo minutu prije kraja Slovaci su nam olakšali posao. Kozar je u svom šestercu dirao loptu rukom, a sudac je pokazao na penal i Slovaku dao drugi žuti, odnosno crveni.

A na koga je pala odgovornost? Na momka kojem je ovo bila 100. utakmica za reprezentaciju, a riječ je naravno o legendi hrvatskog futsala, Tihomiru Novaku. Namjestio je loptu i hladnokrvno udario po lopti i poslao ju u mrežu za nova tri boda. 

Hrvatska je zasada u najboljoj situaciji. Jedini imamo šest bodova nakon dvije utakmice, Rusija i Azerbajdžan po tri boda, a Slovaci su bez bodova. Još nam slijedi utakmica protiv Rusa. Za prvo mjesto nam je dovoljan i bod, ali u slučaju poraza možemo ispasti, jer ako Azerbajdžanci dobiju Slovake, onda bi se zatvorio krug s tri reprezentacije koje bi imale po šest bodova, a u takvoj situaciji bi odlučivala gol razlika. 

No nadamo se da se ni nećemo morati baviti silnim kalkulacijama. Pobjeda ili bod i prvo mjesto u skupini te plasman na SP je naše!

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Zeljko Kerum 30.01.2020.

    Samo da nebude kao Dinamo u ligi sampiona, imao sve pa na kraju nista, Nadajmo se najboljem i prolasku. Iznad Svih

  • 30.01.2020.

    Jedva je,ali moramo biti zadovoljni,pogotovo kada se pogledaju drugi rezultati gdje Rusi iznenađujuće gube od Azera,Italija ne pobijedi Fince,a i Portugal trenutno gubi....sve velesile u futsalu.Zanimljiva situacija je u skupini gdje sa porazom od jedne razlike možemo biti prvi(ako Azeri pobjede),a sa uvjerljivim porazom možemo doživjeti debakl da ispadnemo iz svih kombinacija za SP...Neće biti lagano protiv Rusa,ali ako su ih Azeri uspijeli pobijediti,valjda možemo i mi barem bod izvući

  • 30.01.2020.

    ČESTITKE MOMCI!! Danas je bila vrlo teška utakmica - morali smo igrati bez našeg izbornika, Mato Stankovića, koji je suspendiran zbog isključenja iz jučerašnje utakmice. Imamo jako dobru ekipu i nekoliko dobrih, mladih igrača (Perić, i jos nekih stizu iz naše U19 reprezentacije koji su prošle godine bili europski finalisti). Rusija je izgubila od Azerbejdžana, kojeg smo jučer pobijedili - to znači da smo sada na vrhu skupine i možemo na Svjetsko Prvenstvo s remijem ili minimalan (1 gol) poraz protiv Rusije. Kvalificirati se na Svjetsko Prvenstvo 2020 bi bio ogroman uspjeh - samo 6 europskih država (plus domaćin, Litva) idu na SP. Ovo bi bio naš drugi nastup na SP ako uspijemo (prvi je bio prije 20 godina, SP 2000.). Nadam se da će Osječka Arena biti rasprodana za našu posljednju utakmicu protiv Rusije (trenutni svjetski doprvak)...i da će nas bodriti do SP - AJMO MINI VATRENI!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare