To je to što me zanima!

Dramatične kvalifikacije u F1: Verstappen 'oteo pole' Norrisu

McLaren će na domaćoj utrci imati po predstavnika u prvom i drugom redu. Ferrari je opet podbacio, nedovoljno dobar bio je i Mercedes. Zato je Max u infarktnoj završnici Q3 ugrabio 'pole' ispred senzacija vikenda
Vidi originalni članak

Vrlo uzbudljive kvalifikacije za sutrašnju Veliku nagradu Velike Britanije pružila je staza u Silverstoneu. Nizozemac Max Verstappen, aktualni dvostruki prvak Formule 1, ugrabio je najbolju startnu poziciju ispred iznenađenja ovog vikenda Landa Norrisa u McLarenu. Verstappenu je to peti uzastopni 'pole'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Verstappen je vodio pet minuta prije kraja treće kvalifikacijske runde, no Norris je sjajnim krugom skočio na vrh. Verstappen je, potom, odvozio svoj sjajan krug i vratio 'pole' poziciju, no veliko slavlje McLarenova tima i šefa momčadi Zaka Browna upotpunio je Oscar Piastri koji će startati kao treći.

Iza Verstappena i dva McLarena završila su dva pilota Ferrarija Charles Leclerc i Carlos Sainz, a slijede dva vozača Mercedesa George Russell i Lewis Hamilton.

Veliki je ovo uspjeh McLarena koji će na domaćoj utrci imati po vozača u prvom i drugom startnom redu. Odlične kvalifikacije morat će potvrditi u sutrašnjoj utrci, no dobar su pokazatelj Brownu i ostatku momčadi da su nadogradnje upalile.

- Imamo još toga - samozatajno je najavio šef McLarena.

- Uvijek Max. Uvijek svima sve pokvari - našalio se Norris nakon dramatične završnice treće runde u kojoj je na koncu zaostao 0,241s.

Nedjeljna utrka u Silverstoneu na rasporedu je u 16 sati.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Prki600 08.07.2023.

    Znači Aston polako pada, sposobni su iskopirati ali nisu sposobni shvati što su to iskopirali i nastaviti nadogarnju na iskopirano.

  • marko_penalaja 08.07.2023.

    max je uz urodjene prgavost i talent uhvatio i konstantu i mogao bi oboriti mnoge rekorde

  • __Che__ 08.07.2023.

    onoj dvojici bi trebalo dat da voze fiat jer za ferari nisu....na sta je ta momcad pala....

Komentiraj...
Vidi sve komentare